A Barca kimentési terve • SportTV

A Barca kimentési terve

2017. 06. 14. 20:37    
Olvasási idő: 2 perc

A katalán Sport legújabb elemzése szerint 10 játékos is kisebb-nagyobb valószínűséggel távozik a Barcelonától. Douglas Pereirától Rafinháig elég hosszú a lista.

Senki ne lepődjön meg, ha a következő napokban-hetekben a Barcelonával kapcsolatban az „operación salida” szókapcsolatot olvassa. Ezt körülbelül távozási hadműveletként vagy kimentési tervként lehet lefordítani, és arról szól, hányan hagyják el a nyáron a katalán gárdát. A helyi Sport című lap értesülései szerint akár tízen is bekerülhetnek a „szórásba”. A lap a jelölteket három kategóriába osztotta, nézzük, ki hova került és mennyi esélye van a lelépésre.

BIZTOS TÁVOZÓK
Douglas Pereira: az előző szezonban azért maradt Spanyolországban, hogy meglegyen az EU-s útlevele, ez gijóni kölcsönjátékának köszönhetően összejött. 2019-ig él a szerződése, kölcsönadják a La Ligán belül vagy hazatér.
Thomas Vermaelen: sérülései miatt a Románál kölcsönben töltött időszaka katasztrofális volt. Valverde a 2019-ig érvényes szerződése dacára nem számít rá, a Watford szívesen látná.
Munir El Haddadi: a Valencia nem él a 12 millió eurós vásárlási opciójával, más klubok viszont vinnék. Az Ajax lehet a befutó.
Cristian Tello: a szélső a Fiorentinánál töltötte kölcsönben az elmúlt időszakot, mindkét fél elégedett, hasonló feltételekkel folytatnák is az együttműködést. Csakhogy a Barca most láthat belőle talán utoljára pénzt (2018-ban lejár a szerződése), így inkább eladná, a Fiorentinának viszont nincs pénze.

MAJDNEM BIZTOSAN TÁVOZÓK
Arda Turan: 2020-ig érvényes szerződése dacára mehet, kínai klubok mellett az Arsenal és a Galatasaray is hívja. A Barca legalább 30 millió eurót akar érte, ezt például Wenger sokallja.
Sergi Samper: megfordult a Granadában is, de a felkészülést a Barcánál kezdi meg, Valverde dönt róla. A legvalószínűbb, hogy távozik, igaz, aligha a 2019-ig szóló szerződésében szereplő 50 millió eurós kivásárlási árért.

BIZONYTALAN JÖVŐJŰEK
Jérémy Mathieu: a Juventus elleni vereség óta nem játszott, gyakran volt sérült a szezonban. A Barca el akarja adni (jött is érte görög, portugál és török ajánlat), a francia védő viszont ki akarja tölteni szerződését.
Aleix Vidal: súlyos sérülése után a kupadöntőn már játszott, és igyekszik erőt gyűjteni a felkészülésre. Csakhogy a Barca jobbhátvédként az egyelőre még az Arsenalban játszó Héctor Bellerint favorizálja. Vidalt 2020-ig köti a szerződése, 60 millió euró a kivásárlási ára. Vagy Olaszország vagy barcelonai kispad lehet belőle.
Lucas Digne: ott akar lenni a 2018-as vb-n, ehhez viszont futballoznia kell, ami viszont Jordi Alba mellett nehéz. A Lyon szívesen látná.
Rafinha Alcántara: hiába volt Luis Enrique bizalma, a sérülések folyton visszavetették. A Barcelona 30 millió euróért bárkinek odaadná, dacára a 2020-ig érvényes szerződésének és a 75 millió eurós kivásárlási árának. A Juventus, a Roma, a Liverpool és a Valencia érdeklődik iránta.

(Sport TV)