Egy nő tart az NFL felé • SportTV

Egy nő tart az NFL felé

2017. 06. 15. 17:09    
Olvasási idő: < 1 perc

Első nőként kapott amerikai futballistaként egyetemi ösztöndíjat Becca Longo. A 18 éves lány rúgóként jeleskedik, hosszú távon az NFL-be is eljuthat.

Még most is kisebb csodának tűnik, de van rá esély, hogy nő lépjen pályára az NFL-ben. Eddig ilyenre még nem volt példa, de néhány héttel ezelőttig még arra sem, hogy valaki a gyengébbik nemből egyetemi amerikaifutball-ösztöndíjat kapjon. Most azonban a mindössze 18 éves Becca Longo megkapta az Adams State Universitytől.
Fizikai kontakttól nem kell tartani, Longo kisasszony nem falember, de még csak nem is wide receiver, running back vagy quarterback, hanem rúgó. „Hallottam, vannak, akik azt mondják, csak reklámfogás, hogy esélyt kaptam. De nem idegesítem magam rajtuk. Csak magamhoz és a tanultakhoz kell hűnek maradnom. Javulnom kell, akkor elérhetek valamit. Tényleg hiszek ebben” – mondta a Bleacher Reportnak.

Longo már jelenleg is 50 yard feletti rúgásokra képes, az előző szezonban az arizonai Basha Gimnáziumban 38 extrapontjából 33-at értékesített. Jelenlegi edzője, az egykoron az NFL-ben quarterback poszton szereplő Timm Rosenbach így vélekedett róla: „Ugyanúgy választottuk ki, ahogyan a többi atlétát, nem figyeltünk a nemére. Különösen a pontossága és az erős lába győzött meg.”

(Sport TV)