Új bajnok vagy ötödik döntő? • SportTV

Új bajnok vagy ötödik döntő?

2017. 06. 17. 09:15    
Olvasási idő: 2 perc

Három mérkőzés után a trónkövetelő FC Barcelona Lassa 2–1-re vezet a címvédő Movistar Inter ellen a spanyol futsalbajnoki döntőben. A negyedik találkozót a katalán fővárosban játsszák. Hazai győzelem esetén a Barca visszaszerzi három éve elveszített címét, a vendég siker viszont ötödik mérkőzést jelentene a Movistar csarnokában.

A három nyert találkozóig menő párviadal eddigi három találkozója merőben más koreográfia szerint zajlott. A Torrejón de Ardaoz-i első meccsen a Barca kétgólos előnyét az utolsó percben egalizálta az Inter – a büntetőpárbajban úgy nyertek a katalánok, hogy a világ legjobbja, Ricardinho elrontotta a maga lövését. A második meccsen a Barca sokáig játékban pariban volt a bajnokkal, de aztán összeomlott, és 6–1-es vereséget szenvedett. Az első barcelonai összecsapáson viszont két perc után 2–0-ra, az ötödikben 3–0-ra ment már a hazai gárda, amely mindhárom találatát távoli átlövésből szerezte. A címvédő nem is tért magához, csak 0–5 után tudott szépíteni – a vége itt is 6–1 lett a hazaiak javára. A negyedik találkozón nyilván mindkét együttes mindent belead. A haza pálya előnye – a fergeteges szurkolói buzdítással együtt – természetesen a Barcáé, de az alapszakaszban kétszer is kikapott a gárda a Palau Blaugranában – igaz, a rájátszásban már valamennyi mérkőzését megnyerte.
A meccs, vagy az utolsó, ötödik ütközet tulajdonképpan az elmúlt féltucat év „remijét“ is hivatott eldönteni a két domináns együttes közt: 2011 és 2013 közt háromszor a Barca, 2014 és 2016 között háromszor a Movistar szerezte meg a büszke bajnoki címet. Most a hetedik esztendőben valamelyik felülkerekedik a másikon.

Sport2 20:00 FC Barcelona Lassa–Movistar Inter LNFS bajnoki döntő, negyedik mérkőzés (kommentátor: Farkas Norbert, szakkommentátor: Kasza János)

AZ UNGVÁRI FIVÉREK A TATAMIN

A festői szépségű Cancún városában kerül sor az IJF World Tour következő versenyére, a mexikói Grand Prix-tornára. Előzetesen harmincnyolc ország 181 dzsudósa adta le a nevezését, a magyar színeket négy versenyző képviseli. Közülük az első napon Csernoviczki Éva lépett tatamira. 48 kilós olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoknőnk az idén bronzérmet nyert a varsói Eb-n, és most ismét a dobogó legalacsonyabb fokára léphetett fel. A középső napon a két Ungvári fivéren a sor. A 73 kg-os Miklós (képünkön) és a 81 kg-os Attila – éppúgy mint Csernoviczki – kiemeltként indul és reményeink szerint ők is érdekelve lesznek az éremmérkőzéseken, amelyeket éjféltől közvetítünk.
Sport2 0:00 Cselgáncs GP-verseny, Cancún, 2. nap (kommentátor: Faragó Richard, szakkommentátor: dr. Németh Endre)