Zidane felhívta Ronaldót • SportTV

Zidane felhívta Ronaldót

2017. 06. 18. 09:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Zinedine Zidane megkezdte Cristiano Ronaldo győzködését arról, hogy az adóügye miatt érzett felháborodása ellenére ne hagyja el a Real Madridot.

A Marca információi szerint megtörtént az egyik legfontosabb beszélgetés Cristiano Ronaldo madridi jövőjét illetően. Zinedine Zidane, a királyi gárda vezetőedzője ugyanis felhívta a jelenleg a Konföderációs Kupán tartózkodó portugál játékost, hogy meggyőzze, neki itt a helye, illetve a mostani adóügye miatt nem kell elhagynia Spanyolországot.
A francia szakember arra kérte a portugált, legalább vizsgálja felül a döntését, mert neki és a csapatnak is nagy szüksége van rá. Zizou egyértelművé tette, Ronaldo versenyszellemére és céltudatosságára szükség van ahhoz, hogy a mostani generáció is olyan sikeres legyen, mint az ötvenes-hatvanas években látott Di Stéfano- és Puskás-féle gárda. Zidane semmiképpen sem adja fel a harcot, ha most nem sikerült meggyőznie a vele egyébként ragyogó kapcsolatban lévő aranylabdást, akkor a nyaralása után már személyesen egyeztet vele. A francia meggyőző képessége nem rossz, hiszen arra például ő vette rá, hogy nem kell minden meccsen pályára lépnie egy szezonban, hanem néha pihennie kell, hogy a fontosakon csúcsteljesítményt hozzon.
Ugyanakkor Zidane volt az egyetlen, aki most a madridiak közül el tudta érni Ronaldót. Sergio Ramos csapatkapitánynak már nem jött össze ugyanez, pedig ő adóügyekben is tudott volna tanácsot adni, hiszen neki is baja van a hatóságokkal.

(Sport TV)

Ancelotti vinné a portugált

A La Gazzetta dello Sport újságírója, Gianluca Di Marzio szerint Carlo Ancelotti, a Bayern München vezetőedzője azt kérte klubja elöljáróitól, hogy ha tényleg ez a helyzet CR7-tel, akkor próbálják megszerezni. Ancelotti és a portugál aranylabdás között a közös madridi korszakban szoros kapcsolat alakult ki, Ronaldo egy alkalommal még „Medve papaként” is méltatta a trénert. A 200 millió eurós vételárat a Bayern egyébként ki tudná fizetni, de azért ez az összeg az ötszöröse lenne az eddigi klubrekordnak.