Játszanak a legvégső határig • SportTV

Játszanak a legvégső határig

2017. 06. 19. 08:55    
Olvasási idő: < 1 perc

Csak a lehetséges legutolsó, az ötödik mérkőzésen dől el a spanyol futsalbajnoki cím sorsa. A legutóbbi hat idényből 3-3-szor bajnok Movistar Inter és FC Barcelona Lassa négy találkozó után 2–2-re áll a döntő páros mérkőzésen, s amelyikük megnyeri ezt a találkozót, azt hét esztendőn belül negyedszer is bajnokká avatják.

Hogy még nagyobb legyen az egyenlőség: mindkét csapat a fenti hétéves időszak alatt még a BL-nek megfelelő legrangosabb eurokupát, az UEFA Futsal Cupot is elnyerte, a Barca még 2012-ben és 2014-ben, a Movistar meg éppen az idén. A döntőben mindketten egy-egy alkalommal nyertek otthon és a másik pályáján is. A különbség, hogy míg a katalánok döntetlen után büntetőkkel győztek Torrejón de Ardaozban, a Movistar egy nagy különbségű, 6–1-es győzelemmel egyenlítette ki hátrányát Barcelonában, a legutóbbi találkozón.) Érdekes egyébként, hogy a nyitó 2–2 után a következő három meccs mindegyike 6–1-gyel végződött kétszer az Inter, egyszer a Barca javára. Lélektanilag egyébként a bajnok van némi előnyben: egyrészt mert a legutóbbi csatát ő nyerte meg idegenben, másrészt pedig az ötödik, abszolút döntőt saját pályáján, a Jorge Garbajosa csarnokban jászhatja. Igaz ebben az idényben többször kapott ki a Barcától otthon, mint legyőzte, hiszen a döntő párharc egy-egy sikere előtt a bajnoki alapszakaszban is a Barcelona nyerte meg kettejük madridi csatáját, 4–3-ra. Ám az már régen volt, decemberben, a friss emlék két 6–1, egy ide, egy oda. Az esélyekről inkább írjuk ide – megjelölés nélkül – az egyik legmenőbb fogadóiroda oddszait a döntő meccs három kimenetelére: a Movistar sikerére 1.83-szoros, a Barcáéra 3.40-szeres, a döntetlenre 3.75-szoros pénzt fizetnek.

Sport2 21:30 Movistar Inter–FC Barcelona Lassa LNFS bajnoki döntő, ötödik mérkőzés (kommentátor: Farkas Norbert, szakkommentátor: Kasza János)