Messi majdnem a Realé lett • SportTV

Messi majdnem a Realé lett

2017. 06. 24. 17:31    
Olvasási idő: < 1 perc

A gyerek Lionel Messit a Barcelonához segítő Horacio Gaggioli elismerte, akkori védence simán lehetett volna a Real Madrid játékosa is.

Lionel Messi szombaton lett 30 éves, ilyenkor pedig boldog-boldogtalan igyekszik megosztani egy-egy emléket az ötszörös aranylabdással kapcsolatban. Horacio Gaggioli, aki Messi első barcelonai lépéseiért volt felelős (és a focizsenihez hasonlóan az argentin Rosarióból származik), most például elmondta, nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy Leo a Real Madridhoz kerüljön.
Gaggioli saját bevallása szerint hajdan csak átmeneti szállásként tekintett Barcelonára, és az volt a terve, hogy Madridba költözik. Nem is volt messze tőle, csak még mielőtt konkréttá váltak volna költözési tervei, befutott a Messi család kérése, hogy szervezzen egy próbajátékot az akkor 13 éves kissrácnak Spanyolországban. A játékosügynök ezt végül Barcelonában hozta össze, de… „Ha addigra már elköltöztem volna, akkor Messit Madridba vittem volna bemutatóra – vallotta be Gaggioli. – Így Messi ma természetesen lehetne akár a Real Madrid játékosa is. A család Spanyolországba akart jönni, abba a városba, ahol én laktam, hogy legyen némi támogatásuk.”
Az ügynök bevallotta, elsőre nem ájult el a kis Leótól. „Amikor először megpillantottam a reptéren, azt gondoltam, sohasem lesz belőle futballista. Túl kicsi és túl vékony volt” – mondta Gaggioli. Az első edzés aztán meggyőzte ennek az ellenkezőjéről.

(Sport TV)