A döntőben ismétlik az elődöntőt? • SportTV

A döntőben ismétlik az elődöntőt?

2017. 06. 24. 08:30    
Olvasási idő: 2 perc

Kiváló negyeddöntőket hozott a két füves pályás 500-as torna, a játékosok magasra tették a mércét a szombati elődöntők előtt.

HALLÉBEN ritkaság számba megy az egyik elődöntő. Az ember azt gondolná, Roger Federer lassan másfél évtizedes profi pályája sorén már mindenkivel játszott legalább egyszer – ám mégsem. Mindig vannak olyan fiatalok, akik eljutnak azokba a magasságokba, ahová ő „öröktől fogva” tartozik. Most Karen Hacsanov (a világranglistán 38.) a „friss hús”, aki először részesül abban a megtiszteltetésben, hogy a Maestro ellen mérkőzhet. Szemernyi kétségük sem lehetne a meccs végkimenetele felől, ha nem jutna eszünkbe a gonosz kis gondolat, hogy a helvét zseni 19-2-es idei meccsmérlegében a 2-esből az egyik éppen egy orosz, bizonyos Jevgenyij Donszkoj volt, akivel történetesen először játszott…
A másik párban a 4. kiemelt Sascha Zverev (vlr.: 12.) a nála tíz évvel idősebb Richard Gasquet (vlr.: 30.) ellen lép pályára. Eddig egyetlen alkalommal csaptak össze, idén Montpellier-ben, kemény pályán, azt a meccset a fiatal német 7:6(4), 6:3-ra nyerte meg. Zverev csak győzelem esetén nem esik el világranglista-pontoktól, hiszen tavaly döntőzött a Gerry Weber Openen Florian Meyerrel, miután az elődöntőben legyőzte Federert.

LONDONBAN ezúttal az egész héten remeklő Gilles Müller (luxemburgi, vlr.: 26.) lesz az első számú esélyessé avanzsáló, a 4.-ként rangsorolt horvát Marin Cilic (vlr.: 7.), ellenfele. A két játékos eddig egyszer találkozott a profi körversenyen, tavaly Rotterdamban Cilic két rövidített szettben bizonyult jobbnak. A másik párban két olyan játékos küzd meg, akik egyaránt nagy meccsen, döntő szettben győzve jutottak el a legjobb négyig. Grigor Dimitrov (vlr.: 11.) korábban három ízben csapott össze a nála majd’ egy évtizeddel idősebb Feliciano Lópezzel vlr.: 32.), összesítésben a bolgár 2–1-re vezet. Érdekesség, hogy három meccsükből kettőt éppen a Queen’s Club tornáján játszottak, ott döntetlenre állnak, mivel 2010-ben a spanyol nyert két szettben, 2014-ben pedig a döntőben a bolgár úgy, hogy mindhárom játszma csak a rövidítésben dőlt el. A különbséget a tavalyi cincinnati 1000-es tornán vívott meccsük okozza, abban Dimitrov két „normális” szett után a döntő játszmát szintén a rövidítésben nyerte meg.

ATP 500-AS TENISZTORNÁK, ELŐDÖNTŐ. Halle, Sport1 13:00: Federer–Hacsanov, 16:00: A. Zverev–Gasquet – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs); London, Sport2 14:30-tól: Müller–Cilic, majd Dimitrov–F. López – kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Köves Gábor)