Paul és Griffin is szabad lett • SportTV

Paul és Griffin is szabad lett

2017. 06. 24. 16:42    
Olvasási idő: < 1 perc

Chris Paul és Blake Griffin is jelezte a Los Angeles Clippers vezérkarának, hogy nem hosszabbítja meg automatikusan a nyáron lejáró szerződését.

Akár szét is eshet a nyáron a Los Angeles Clippers, főleg, ha két szupersztárja, Chris Paul és Blake Griffin a nyáron lelép. Mindenesetre ők ketten bejelentették, hogy nem hosszabbítják meg automatikusan a szerződésüket, hanem július elsejétől tesztelik a szabadügynökpiacot. Ez nem jelenti azt, hogy el is hagyják a Clipperst, hiszen ha a klub jobb feltételekkel kínál nekik szerződést, simán aláírhatnak oda.
Paul például 32 éves kora ellenére simán számíthat egy ötéves, 205 millió dollárral dotált szerződésre. Későben nem lesz hiány, a San Antonio Spurs például évek óta feni rá a fogát, és ha most el tudja passzolni LaMarcus Aldridge-t, simán ráhajthatnak Paulra. Ráadásul a sportszakmai sikerek is a Spurs mellett szólnak, hiszen a csapat rendszeres vendég legalább a főcsoportdöntőben, miközben a Clippers inkább csak hírből ismeri azt.
Griffin 28 éves, érte a megtartását prioritásként kezelő Clippers mellett a Boston Celtics, a Houston Rockets és a Miami Heat versenyezhet. Ha marad, a Clippers öt évre 172 millió dollárt kínálhat neki, ha megy, új csapata négy évre 128 millióval hívhatja. Hogy lesz érte vetélkedés, az biztos, hiszen Griffin hét NBA-idénye alatt 21,5 pontot, 9,4 lepattanót és 4,1 asszisztot átlagolt meccsenként.

(Sport TV)