Meddig tart az indiai csoda? • SportTV

Meddig tart az indiai csoda?

2017. 06. 29. 04:02    
Olvasási idő: 2 perc

Vadonat új, első alkalommal sorra kerülő ATP 250-es tornát rendeznek a törökországi Antalyában, amelyen az első számú kiemeltet, Dominic Thiemet már nem láthatjuk a versenyen. Kiütötte ugyanis egy indiai fiatalember, bizonyos Ramkumar Ramanathan.

Az indiai játékos 22 esztendős, jelenleg 222. a világranglistán, és a selejtezőből került a 32-es táblára. Karrierje során 17 profi meccsből 8-at nyert meg, 9-et veszített el korábban. Thiemet ezek után úgy verte meg két szettben, hogy az osztrák éljátékos mindössze 5 game-et nyert ellene a két szett során. A negyeddöntőben újabb ismert ellenfél, az egykoron az ausztrál openen döntős ciprusi Markosz Bagdatisz (képünkön) vár rá, aki jelenleg 79. a világrangsorban. A két versenyző értelemszerűen korábban nem találkozott még, magyar idő szerint reggel 9-kor játsszák a negyeddöntő első mérkőzését.
A másodikat egy múlt héten már látott japán versenyző, Szugita Juicsi játssza (vlr.: 66.), aki a múlt héten Halléban Federer első ”áldozata” volt, összesen négy játékot nyert a svájci zseni ellen. Az ázsiai játékosnak nem ez lesz az első negyeddöntője az idényben, a barcelonai 400-as versenyen is eljutott a legjobb nyolcig, ott az Antalyában már nem versenyző Thiem állta az útját, előtte azonban legyőzte Robredót, Gasquet-t és Carreno Bustát is! Mostani ellenfele egy a mezőnybe szerencsés vesztesként kerülő 18 esztendős német, Daniel Altmaier (vlr.: 242.) lesz. A kempeni ifjú szintén próbálkozott Hallében, de már a selejtező első fordulójában kikapott a kanadai Vasek Pospisiltől. Az itteni mezőnybe a bokasérülése miatt visszalépő orosz Hacsanov helyére került be, majd először a dominikai Estrella Burgost, majd a hazai kedvenc Ilhant verte meg, mindkettőt döntő szett rövidítésben, azaz a küzdőképessége aligha vitatható az ifjoncnak. A másik két – általunk nem közvetítendő – negyeddöntőt a francia Mannarino a spanyol Verdascóval, az olasz Seppi pedig a moldáv Albottal vívja (utóbbi egy másik olaszt, a 2. kiemelt Lorenzit búcsúztatta az első körben.)

ATP 250-ES TENISZTORNA, Antalya. Negyeddöntő. Sport1 9:00 Ramanathan–Bagdatisz, 14:00 Szugita–Altmaier – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Kisgyörgy Gergely)