Veterántalálkozó a döntőben? • SportTV

Veterántalálkozó a döntőben?

2017. 06. 30. 07:44    
Olvasási idő: 2 perc

Az antalyai füves pályás ATP 260-es tenisztorna már túltett a múlt heti londoni 500-ason. Ott az elődöntőbe – majd a döntőbe is – eljutott legalább egy kiemelt, a 4. Marin Cilic. A törökországi új versenyen azonban az elődöntőre egytől egyig kihullottak a kiemeltek, a legjobb négy közé csupa olyan teniszező került, akit a legjobb nyolc közé sem vártak előzetesen.

Az elnyűhetetlen, annak idején népes szurkolótáborát teátrálisan vezénylő ciprusi Markosz Bagdatisz sokadvirágzását éli. Mintha ma lenne, amikor 2006-ban, azaz 11 éve döntőzött az Australian Openen Roger Federerrel, s nemcsak a svájci zseni, hanem a korábban lófarkas, manapság elmaradhatatlen fejpánttal játszó ciprióta is tartja magát az ATP Touron. Igaz, manapság már a döntőig is csak maximum évente jut el – tavaly és tavalyelőtt is veszített egyet-egyet – , legutóbbi tornasikerét pedig hét esztendeje 2010-ben aratta, most viszont ismét ott van a győzelem kapujában. Igaz, a világranglistán 13 hellyel előtte álló (66.) japán Szugita Juicsit kellene legyőzni az idei fináléjához, de ilyesféle feladatokat már jócskán megoldott korábban is a két hete 33 életévébe belépett ciprióta. A két versenyző nem lépett még pályára egymás ellen korábban, a tapasztalat Bagdatisz oldalán áll: ő már 13 döntőben szerepelt eddig, Szugita 28 esztendősen most juthatna el első alkalommal a végküzdelemig a Touron.

A másik, a délutáni elődöntő meccsnek is lesz egy 30 fölötti résztvevője, a technikás olasz Andrea Seppi (képünkön), aki a Szugitához hasonlóan 28 esztendős francia Adrian Mannarinóval küzd meg a döntőért. Köztük is van negyven hely a világrangsorban a fiatalabb francia javára (62–102), ám eddigi öt meccsük mérlege az olasz számára kedvezőbb. Kettejük összevetésében Seppi 3–2-re vezet, ugyanakkor füves pályán csak kétszer játszottak, mindkétszer tavaly. Az s’-hertogenboschi meccsüket Mannarino, a nottinghamit Seppi nyerte meg, egyaránt két szettben. Elődöntős eredményességben az olasz a jobb, ő már nyolcszor jutott be valamely ATP-verseny fináléjába (3-5 a győzelem-vereség mutatója), míg a francia csupán kétszer, azt a kettőt is elveszítette.

ATP 250-ES TENISZTORNA, Antalya. Elődöntő. Sport1 9:00 Bagdatisz–Szugita, 14:00 Mannarino–Seppi – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)

Három magyar rajtol Hohhotban

Idén Hohhotban rendezik meg cselgáncsozásban a kínai Grand Prix-versenyt. A 26 ország 262 dzsúdósa között a mieink 9 versenyzője lesz ott. Az első napon a férfiak 60 kg-os súlycsoportjában a kecskeméti Szabó Csaba indul, a nőknél az 52 kg-ban Pupp Réka (Atomerőmű SE) és Szabó Katinka (BHSE) áll rajthoz. Az éremcsatákat mindhárom napon 11 órától közvetítjük két csatornánkon.
Sport1 11:00 cselgáncs Kínai GP, Hohhot, 1. nap (kommentátor: Faragó Richard, szakkommentátor: Németh Endre dr.)