Curry az első 200 milliós kosaras • SportTV

Curry az első 200 milliós kosaras

2017. 07. 01. 08:52    
Olvasási idő: < 1 perc

Stephen Curry további öt évig a Golden State Warriors játékosa marad, cserében első kosarasként ezen időszak alatt több mint 200 millió dollárt vághat zsebre.

Stephen Curry (képünkön jobbra) lett az NBA történetének első olyan játékosa, aki legalább 200 millió dolláros szerződéssel büszkélkedhet. A Golden State Warriorsszal két bajnoki címet és két alapszakasz MVP-titulust nyerő játékos öt évvel hosszabbítja meg a szerződését, amiért cserébe ezen időszakban 201 millió dollárt kap. Az ESPN értesülései szerint Jeff Austin, Curry ügynöke és Bob Myers, a Warriors general managere percek alatt megegyezett a kosaras új szerződésének feltételeiről. A megállapodást csütörtökön véglegesítik.
Curry az előző idényben 25,3 pontot, 6,6 asszisztot és 4,5 lepattanót átlagolt, és elsősorban Kevin Durant, Klay Thompson, Draymond Green, valamint Andre Iguodala társaságában minden idők egyik legjobb playoffbeli szereplését mutatta be. „Azt tettük, amit tenni kellett annak érdekében, hogy megtartsuk Steph-t és ő is boldog legyen. Ő is maradni akart, mi is azt akartuk, hogy maradjon” – mondta Joe Lacob (képünkön balra), a Golden State tulajdonosa.
A szerződés volumenére jellemző, hogy még LeBron James, a Warriorsszal szemben az idei döntőben alulmaradó Cleveland Cavaliers vezére is gratulált Currynek a Twitteren.

(Sport TV)