Pacquiaónak ideje nyugdíjba menni • SportTV

Pacquiaónak ideje nyugdíjba menni

2017. 07. 05. 15:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Manny Pacquiao hivatalosan is tiltakozik a Jeff Horntól elszenvedett pontozásos veresége miatt a WBO-nál, ugyanakkor csaknem 70 profi meccs után a visszavonulást is fontolóra veszi.

Az már egészen biztos, hogy Manny Pacquiao is beállt abba a sorba, amelynek tagjai nem hallották meg az idő szavát, és a kelleténél hosszabbra nyújtották ökölvívó-karrierjüket. Ilyen volt többek között Sugar Ray Robinson, Joe Louis, Muhammad Ali, Roy Jones Junior és Evander Holyfield, legkésőbb a vasárnapi, Jeff Horn elleni veresége óta Pacman is közéjük tartozik. Még akkor is, ha vitatható pontozással kapott ki, de egy olyan bokszolótól, aki karrierje során még nem hagyta el az óceániai térséget, illetve akit a mostani címszerzése (mert ezzel a sikerrel ő lett a WBO váltósúlyú világbajnoka) előtt a nagy szervezetek nem jegyeztek magasan.
Ugyanakkor Pacquiao azon bokszolók végeláthatatlan sorába is beállt, akik szerint ők jogtalanul kaptak ki pontozással. „Szeretem a bokszot és nem akarom, hogy egy sportszerűtlen döntés miatt meghaljon” – adta ki közleményben, amelyben tiltakozik az eredmény ellen, és kéri a WBO-t vizsgálja felül a döntést. A filippínó bunyós ezzel igazából csak ráerősített a hazájában működő „Játék- és szórakoztató bizottság” beadványára, amely az egyhangú Horn-siker felülvizsgálatát kéri.
„Tulajdonképpen elfogadtam a vereséget. De vezérként és harcosként morális kötelezettségem, hogy a nyilvánosság előtt kiálljak az igazságért, a sporthoz méltó viselkedésért és a sportszerűségért” – jelentette ki Pacquiao.
Az már sokkal komolyabb kérdés, hogy ilyen meccs után van-e értelme folytatni a karrierjét. Azért ő korábban gyakran védte fejjel az ütéseket, sohasem vívott könnyed mérkőzéseket, a szervezete pedig éppenséggel jelezheti, hogy eddig és ne tovább. „Először a testi fájdalmaimat akarom kipihenni. Utána intenzíven elgondolkozom a hogyan továbbon” – mondta az egyetlen bokszolóként nyolc súlycsoportban vb-címet szerző ökölvívó.

(Sport TV)