A boksznak kell a McGregor-meccs • SportTV

A boksznak kell a McGregor-meccs

2017. 07. 09. 10:25    
Olvasási idő: < 1 perc

Amir Khan szerint az ökölvívásnak sokkal fontosabb a Floyd Mayweather-Conor McGregor szupermeccs, mint a UFC-nek. Azt meg már önös érdekből tette hozzá, hogy reméli, Mayweather nyer, és akkor végre összemérhetik ők is az erejüket.

Amir Khan évekig hiába üldözte Floyd Mayweathert, de azért örül annak, hogy az ír Conor McGregornak nála sokkal rövidebb idő alatt sikerült becserkésznie az amerikai ökölvívót. Korábban az esetleges Khan-Mayweather mérkőzésről rengeteget cikkeztek, de az azért nem hozott volna akkora bevételt, mint az augusztus 26-án esedékes találkozó, amelyen a világ legjobb bunyósa (49-0-s mérleggel vonult vissza sokadszor 2015-ben) és a világ legnépszerűbb MMA-harcosa párbajozik.

„Először is, ez egy üzleti ügy. Másodszor pedig ami történik, az az ökölvívás és az MMA ügye – fejtegette a brit ökölvívó. – Jelenleg az MMA és a UFC remek televíziós előfizetői számokat produkál. Az ökölvívás rendben lévőeket hoz, de mintha kis gödörben lenne. Ha együtt nézzük a két sportot, akkor a mostani mérkőzés sokkal hasznosabb az ökölvívás, mint az MMA számára. Mi, bokszolók elértünk a falig, és igazán semmit sem teszünk. A boksz nem járja úgy körbe a világot, mint az MMA, amely robog előre, és egyre csak növekszik. Nekünk, bunyósoknak van inkább szükségük az ilyen eseményekre.”

Khan azt sem tagadja, bízik benne, hogy ha Mayweather nyer, marad a porondon, és végre megmérkőzik vele. „Ha legyőzi McGregort, márpedig azt gondolom, így lest, akkor összejöhet a meccsünk. Ez tényleg így lehet. Még várhat rám néhány nagy meccs, így Mayweather vagy Pacquiao ellen” – mondta Khan.

(Sport TV)