Tanuljunk új barcás neveket! • SportTV

Tanuljunk új barcás neveket!

2017. 07. 09. 10:47    
Olvasási idő: < 1 perc

Hat fiatal játékos is az első csapat keretével kezdi meg a felkészülést a Barcelonánál. Ernesto Valverde, az új vezetőedző az Alena, Marlon, Cucurella, Ortolá, Sergi Palencia, Vitinho hatosra a szezon során is számítana az „egynél”.

Ernesto Valverde a helyi szurkolók számára kedves döntéssel kezdte meg barcelonai működését: a B-csapatból hat játékost is kiválasztott, aki az első gárda keretével kezdheti meg a felkészülést. A Bilbaótól érkező tréner határozata nyomán Carles Alena, Marlon Santos, Marc Cucurella, Adriá Ortolá, Sergi Palencia és a még nem hivatalosan Barcelona-futballista Vitinho jelentkezik majd a nagyoknál.

Alenáról azt tartják, akár egy korszakot is meghatározhat majd, kiskorától a klub növendéke, a múlt héten hosszabbított szerződést 2021-ig. Vele kapcsolatban az a terv, hogy a Barca B kulcsembere lesz az új szezonban, amikor pedig a nagycsapat keretének szüksége lesz rá, fellép oda. Ortolával kapcsolatban ugyanez az elképzelés, ő az Alavésnél töltött kölcsönjátéka után most Gerard López csapatában lesz kezdő, de a hétköznapokon a felnőttekkel készül.

A balhátvéd Cucurella pénteken hosszabbított újabb két évvel, új szerződése első két esztendejében 12 millió euró a kivásárlási ára, a második kettőben már 40. A B-csapat kapitánya, Sergi Palencia hamarosan hasonló megállapodást ír alá, velük kapnak reményt mindazok, akik Luis Enrique utolsó évében elbizonytalanodtak abban, vajon tényleg érdemes a B-ben játszani.

Mellettük két brazil fiatal kap lehetőséget, Marlon középhátvédként mutatott érett játékot a „fakóban”, míg a hamarosan aláíró Vitinhóról azt tartják, ugyanúgy tud cselezni, ahogy Neymar tette azt még a hazájában.

Nyilván velük még nem lehet elérni azt a szintet, ami Tito Vilanova idején megvolt és az első csapatban 11 saját nevelésű futballista alkotta, de a La Masiában és a saját fiatalokban hívő drukkereknek már ez is megnyugtató.

(Sport TV)