Cuban elrabolná az NBA főnökét • SportTV

Cuban elrabolná az NBA főnökét

2017. 07. 10. 11:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa szerint a Nyugati főcsoportban muszáj újjáépítenie a csapatot, de ha átkerülnének Keletre, nem kellene ezzel foglalkoznia. De oda csak az NBA-komisszárius elrablásával lehetne átcsúszni.

A 88–77-es dallasi győzelemmel záruló, Phoenix Suns elleni Summer League-mérkőzés után Mark Cuban (képünkön balra), a texasi gárda tulajdonosa interjút adott az ESPN-nek, amelyben elemezte a Mavericks jelenlegi helyzetét.
„Az újjáépítés fázisában vagyunk – mondta a Mavs főnöke. – Nézzék meg, hol állunk, hol tart a Warriors és mi a helyzet Nyugaton. Ezek alapján világos, hogy ezt kell tennünk. Ha Keleten lennénk, nem kellene ezzel törődnünk, akkor teljesen más feladataink lennének. Azt hiszem, mindjárt elrablom Adam Silvert, és addig nem engedem szabadon, amíg nem hagyja, hogy átmenjünk a Keleti főcsoportba.”
Az NBA komisszáriusának azért nem kell rettegnie, Cuban inkább építkezik tovább. Az előző szezonban 33/49-es győzelem/vereség mutatóval zárt a Mavericks (az elmúlt 17 szezonból mindössze másodszor fordult elő, hogy negatív volt a gárda mérlege), amely a nyári drafton megszerezte Dennis Smith Juniort, aki Rick Carlisle vezetőedző (képünkön jobbra) szerint azonnal kezdő lesz. Emellett megegyeztek a klubikon Dirk Nowitzkivel, aki átalakított szerződése után kisebb összegért marad Dallasban, valamint elhozták a Miamitól Josh McRoberts-et.
Utóbbi kettő azért hosszú távon már nem lesz a Dallas pillére. A szakmai vezetők ezen szerepeket a fentebb már említett, mindössze 19 éves Smith mellett a 23 éves Nerlens Noelnek és a 25 éves Harrison Barnesnak szánják.

(Sport TV)