Fényes 3 év előtt a Patriots • SportTV

Fényes 3 év előtt a Patriots

2017. 07. 11. 10:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Az ESPN szakértői szerint a következő három évben a New England Patriots lesz az NFL legjobb állapotban lévő franchise-a.

Aki esetleg arra számít, hogy mindjárt kifullad a New England Patriots és átadja a helyét az NFL csúcsán egy másik franchise-nak, annak csalódnia kell. Legalábbis ha hihetünk az ESPN három szakértője (Louis Riddick, Mike Sando, Field Yates) által készített elemzésnek. A trió úgy döntött, megnézi, hogy a következő három idényben melyik franchise lesz a legjobb állapotban. A vizsgálathoz a keretek erősségét (quarterback nélkül), a quarterback-helyzetet, a draftot, a vezérkari irodát és az edzői stábot minősítették, ezekhez rendeltek értéket, majd súlyozva összeadták.
Meglepő vagy sem, de a New England nyerte meg a versenyt, úgy, hogy az öt pontból háromban (keret, edző, vezérkari iroda) is az élen végzett, a legrosszabb helyezése pedig a draft kapcsán összeszedett kilencedik hely volt. A keret óriási erőssége, hogy legalább 2019-ig kulcsemberek sorának (Rob Gronkowski, Devin McCourty, James White, Marcus Cannon, Stephon Gilmore, Julian Edelman, Dont’a Hightower) van élő szerződése, a veszélyt mindössze az jelenti, hogy nem tudni, Tom Brady meddig játszik még. Ahogyan az ESPN fogalmaz, jelenleg „ő a világ legjobb játékosa, de megjósolhatatlan, mennyi ideig lesz képes csúcsszínvonalon játszani.” Arról nem is beszélve, hogy Bill Belichick meddig akar még edzősködni.
A Patriots mögött még a Seattle Seahawks, az Atlanta Falcons, a Green Bay Packers és a Pittsburgh Steelers fért be az első ötbe, a lista végén pedig egyáltalán nem meglepő módon a Cleveland Browns zárt.

(Sport TV)