Legutóbbi frissítés 2017. július 13. 11:18
NFL

Levélben ajánlom! bezár

Sherman: sztrájkoljon az NFL!

Fotó: EUROPRESS/AFP

Richard Sherman, a Seattle Seahawks cornerbackje szerint az NFL-ben is sztrájkolni kellene ahhoz, hogy a játékosok olyan nagyobb összegű szerződésekhez jussanak, mint az MLB-ben vagy az NBA-ben szereplő kollégáik.

A szabadügynökpiac első napján csaknem egymilliárd dollár értékben kötöttek szerződéseket, és úgy összességében is az NBA elkezdte lekörözni az NFL-t a fizetések terén. Richard Sherman, az NFL egyik szupersztárja szemét ez már olyannyira böki, hogy szokatlan és drasztikus javaslattal állt elő.
„Ha mi szakszervezetként azt akarjuk, hogy az NFL-ben történjen valami, akkor a játékosoknak készen kell állniuk a sztrájkra. Ezt a srácoknak százszázalékosan fel kell fogniuk” – mondta a Seattle Seahawks cornerbackje.
Sherman szerint az MLB (a baseball-liga) és az NBA a jó példa, mert az ott szereplő játékosok is „meccsek elmulasztásával” és „veszteségek elfogadásával” kényszerítették ki az új szerződéseiket. „Nem játszottak, hanem sztrájkoltak és a rendelkezésükre álló összes hatalmat kihasználták, ami be is jött. Megérte nekik” – vélte Sherman.
A 29 éves védő szerint az NFL-ben szereplőknek is érdemes lenne elgondolkodniuk az olyan rövid távú szerződéseken, amilyeneket az NBA-ben Kevin Durant vagy LeBron James írt alá. „Úgy gondolkodtak, hogy elfogadják a kétéves szerződést, és megvárják, amíg a fizetési sapka megemelkedik. Akkor aztán nagyobb szeletet hasíthatnak ki a tortából. A mi sportágunkban ezt senki sem csinálja” – bosszankodott Sherman.

(Sport TV)

Hozzászólás (1) Hozzászólok!

breezer 2017. 07. 13., 16:08

Az NBA jóval kevesebb játékossal termel annyival nem kevesebb bevételt + ott garantált minden cent. Az MLB-ben pedig nincs is sapka, szóval más kávéház. Sörmen okosabb játékosok közül való, de most nincs igaza.

Szólj hozzá!