Éjfélre csak négyen maradnak • SportTV

Éjfélre csak négyen maradnak

2017. 07. 15. 08:58    
Olvasási idő: 2 perc

Két nap után két száz százalékos (Brazília és Spanyolország) mellett három ponttalan (Mexikó, Kína és Portugália) maradt a Star Sixes teremfutballtorna mezőnyében. Előbbieknek hatalmas, utóbbiaknak szubminimális az esélye, hogy tagjai legyenek az elődöntő szombaton két etapban kialakuló négyesének.

Délután befejeződnek a csoportküzdelmek. Elsőként a B-csoport végez, az eddig hibátlan, 9-1-es gólkülönbséggel álló Juliano Belletti (képünkön) és társai Nigériával meccselnek (14:00). Az aranyzöldeknek már egy döntetlen is elég a csoportelsőséghez, amely azt jelentheti, hogy a negyeddöntőben vagy egy csoportharmadikkal, vagy a leggyengébb csoportmásodikkal küzdenek meg majd az elődöntőért. A csoport másik találkozóján, az Olaszország-Kína meccsen (14:30) Del Pieróék is az iksz biztos negyeddöntős szereplést érne, sőt ha előtte Nigéria kikap a braziloktól, akár a B-kvartett másodikjaként mehetnének tovább.

Az A-csoportban az eddig mindkét meccsüket 0-1-es hátrányból fordítva megnyerő spanyolok az egyik 3 pontossal, Skóciával meccselnek (15:00). Puyolék továbbjutását már nem fenyegeti veszély, ám ha két góllal veszítenek, oda a csoportelsőség és a vele járó könnyebb ellenfél a negyeddöntőben. A másik találkozón a még eddig pont nélküli Mexikó is továbbjuthat, de csak akkor, ha megveri a házigazda, az eddig három gólos Michael Owen vezérelte Angliát (15:45) és előtte a skótok kikapnak a spanyoloktól.

A csoportkört a C-jelű kvartett fejezi be, amelyet a két, 4 ponttal álló csapat (Dánia és Németország) közül az nyer meg, amelyik jobb eredménnyel végez aktuális vetélytársa, Franciaország, illetve Portugália ellen. Ez az egyetlen olyan csoport, amelyben a zárókör előtt még a két veretlen sem lehet biztos abban, hogy első vagy második helyen meg tovább, illetve az utolsó Portugália is szerencsés esetben továbbléphet a két jobbik 3. helyezett egyikeként. A meccsek sorrendje: Franciaország-Dánia (16:15), Németország-Portugália (16:45).

Az este a „szokásos időben” (20:30) kezdődő negyeddöntőben a három csoportelső a két jobbik harmadikkal és a második legjobb csoportmásodikkal csap össze, a negyedik párban a legjobb 2. a második legjobb 2.-kal küzd meg. Döntetlen esetén hosszabbítás nélkül büntetőkkel állapítják meg a győztes, s egyben továbbjutó kilétét.

STAR SIXES nemzetközi futball teremtorna. Sport1, 14:00, csoportkör, 3. forduló (kommentátor: Fülöp László és Matuz Krisztián), 20:30 negyeddöntő (kommentátor: Faragó Richard és Fülöp László).