Kupát védene a Bayern • SportTV

Kupát védene a Bayern

2017. 07. 15. 08:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Ahhoz képest, hogy fő szponzora okán a Telekom-kupa („lánykori nevén” T-Mobile- majd Liga totall-kupa) a Bayern „házi rendezvénye”, a minden egyes alkalommal részt vevő bajor rekordbajnok „csupán” három alkalommal nyerte el a trófeát – legutóbb éppen a téli rendkívüli tornán…

A torna lebonyolítási rendje rendhagyó négy együttes egyfélidős (45 perces) mérkőzésekkel játszik le egy kieséses tornát (2 elődöntő, 3. helyért vívandó meccs, döntő). Döntetlen esetén 11-es rúgásokkal döntik el a győztes kilétét. A mostani tornának – második alkalommal, 2015 nyara után – Mönchengladbach, a Borussia Park ad otthont. Két éve a házigazda Gladbach csak a harmadik lett, igaz, a „bronzmeccsen” éppen a Bayernt verte meg. A rendező most a Werder Bremennel küzd meg elsőre, a másik találkozón a favorit bajorok a BL-selejtezős helyre beérkező Hoffenheimmel mérkőznek meg. Utóbbiban magyar játékos is szerepet kaphat, válogatott centerünk, Szalai Ádán nemrég hosszabbította meg szerződését a történetük legjobb bajnoki szereplését produkáló kékekkel. A csúcsfavorit persze a címvédő Bayern, mely a januári tornán a döntőben a Mainzot múlta felül. A bajorok első meccsének a tornán egyedüli újonc Hoffenheim ellen az ad különös aktualitást, hogy Niklas Süle és Sebastian Rudy személyében éppen az ellenféltől szerződtetett két játékost is pályára küldhet Carlo Ancelotti, aki talán legújabb klasszisát, a Realtól igazolt James Rodríguezt is beveti a felkészülési tornán.

TELEKOM-KUPA FELKÉSZÜLÉSI TORNA. Sport1 14:00 Mönchengladbach–Werder Bremen, 15:15 Bayern München–Hoffenheim, 16:30 mérkőzés a 3. helyért, 17:15 döntő (kommentátor: Méhes Gábor)

Dárdaiék először

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC három előkészülete meccse is látható lesz a sporttévén. Az első, Rot-Weiss Erfurt elleni találkozót szombaton 19:30-tól a Sport2-n közvetítjük. Nemcsak a Herthának, hanem az ellenfélnek is van (távolabbi) magyar vonatkozása: a 90-es évek elején a volt keletnémet együttes kapuját két éven át Disztl Péter védte.