Legutóbbi frissítés 2017. július 16. 07:37
Hírek

Levélben ajánlom! bezár

Irány a brazil-spanyol álomdöntő?

Fotó: starsixes.com

Ki tudja, volt-e szándékosság a Star Sixes teremfutballtorna csoportbeosztásában… Mindenestere háro nap alapján két csapat messze kiemelkedett a 12-es mezőnyből. A brazilok (képünkön) és a spanyolok eddig mind  a négy meccsüket megnyerték, 15, illetve 20 lőtt gól mellett csupán kettőt, illetve hármat kaptak, és csodák csodája: elkerülték egymást az elődöntőben…. 


A negyeddöntő akadályát is simán vette a két gárda. Mendietáék valóságos gólparádét rendeztek a nigériaiak ellen (8–1), Rivaldo és társai pedig éppúgy két góllal bizonyultak jobbnak az ezúttal Ballack vezette németeknél, mint 2002-ben, a vb-döntőn. (Akkor 2–0, most 3–1 volt a végeredmény. Mint emlékezetes, a jokohamai aranymeccsen a tornán bombaformában játszó középpályás két sárga lapja miatt nem szerepelhetett.)  A harmadik negyeddöntőben a szintén veretlen, de korábban kétszer is remiző dánok ugyancsak 3–1-re verték meg a házigazda angolokat, míg az franciák 4–2-re múlták felül az olaszokat, noha a világbajnok Alessandrp Del Piero kétszer is betalált. (Ez utóbbi is vb-döntő párosítás volt 2006-ban.) Így az elődöntőben Spanyolország–Franciaország és Brazília–Dánia mérkőzéseket játszanak. E két párosítás is előfordult világbajnokságon, előbbi a 2006-os nyolcad-, utóbbi az 1998-as negyeddöntőben. Ha valamely véletlen folytán az akkori eredmények megismétlődnének, akkor francia–brazil döntőt rendeznének az O2 Arenában, éppúgy, mint egy híján húsz éve a Stade de France-ban.

Ami a torna eddigi góltermését illeti, 22 találkozón 103-szor találtak be a csapatok, ez közelíti a meccsenkénti ötös átlagot.  Ha ebben a tempóban folytatják Júlio Baptista, Luis García és a többiek, alighanem elégedettek lesznek az O2-be kilátogató szurkolók és a tv-közvetítést 42 országban néző futballszeretők. (Noha a Wikipédia csak 41 országról tud, a Sport1 és Sport2 nézői igazolhatják, a 42 a helyes számadat.)

STAR SIXES nemzetközi futball teremtorna. Sport1, 20:00, elődöntő, mérkőzés a 3. helyért, döntő (kommentátor: Faragó Richard és Matuz Krisztián)

Dárdaiék másodszor

A hétvége mindkét  Hertha-edzőmeccsét közvetítettük-közvetítjük a sporttévén. Az Erfurt elleni 3-0 után vasárnap a Carl Zeiss Jena következik (Sport1 15:30). Az ugyancsak exkeletnémet együttes, a világhírű üveggyár csapata 1981-ben még európai kupadöntőt vívott (2–1-re veszített a KEK fináléjában a szovjet színeket képviselő grúz Dinamo Tbiliszi ellen), ma már csak a Bundesliga 3-ban szerénykedik. Dárdai Pál akár két futballistacsemetét is bevethet a kupával is járó edzőmeccsen (a győztes a Média-kupát kapja meg): saját legidősebb fiát, a legifjabb Dárdai Pált (akit a német sajtó a megkülönböztetés szándékával gyakorta nevez becenevén Palkónak) és Jonathan Klinsmannt. A világbajnok, exkapitány Jürgen fia már a felnőtt amerikai válogatott kapuját is védte, több alkalommal is.

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!