Xavi beszólt a Barcelonának • SportTV

Xavi beszólt a Barcelonának

2017. 07. 19. 13:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Xavi, a Barcelona legendás középpályása erősen bírálta imádott klubját és a Real Madridot hozta fel helyette jó példaként.

Azért amikor Xavi a Barcelonát bíráló, ugyanakkor a Real Madridot méltató nyilatkozatot tesz, arra már illik felkapni a fejünket. Márpedig a katalánok legendája (aki jelenleg a katari el-Szaddban vezet le) a The Tactical Room nevű magazinban most ezt tette. Szerinte a saját nevelésű fiatalok eredménytelen integrációja és a hagyományos, labdatartáson alapuló játékfilozófiától való eltérés okozta az elmúlt időszak eredménytelenségét.
„A Barca összességében elaludt, azt gondolta, a hajó majd megy szépen magától. Csakhogy a saját utánpótlásban rejlő tehetségeket és az ott tanult játékmodellt ki is kell használni. A minőség és a tehetség megvan… – mondta Xavi. – A Madrid viszont mára a játék minden elemében domináns. Jól kontráznak és jól támadnak, képesek a labdatartásra és a zárt védekezésre. A játékosaik fizikailag erősek és gyorsak. Kiváló elegyű kerete van a Realnak! Zidane pedig nagyon fontos pillér, mert ő olyan edző, akiben a játékosok hisznek.”
A spanyol (és barcelonai) aranykor egyik legjobb középpályása ugyanakkor a 2017–2018-as szezonra semmiképpen sem írná le az előző idényben mindössze egy Király-kupát nyerő Barcát. „Az új edző, Ernesto Valverde készen áll a feladatra, tapasztalt, ismeri a klubot. Azt gondolom, irányításával a csapat visszatér a régi stílusához” – mondta Xavi. A játékos egyébként abból sem csinált titkot, hogy még egy évadot futballozik, aztán megszerzi az edzői papírokat. Idővel pedig valamilyen formában visszatér a Barcelonához.

(Sport TV)