Gastelum K. O.-val javítana • SportTV

Gastelum K. O.-val javítana

2017. 07. 21. 13:03    
Olvasási idő: 2 perc

Tavaly belekóstolhattunk, milyen is, amikor a UFC New York államban rendez gálákat, a Nagy Alma újabb gáláján (a UFC on FOX sorozat 25. részeként) pedig Long Islandbe látogat a szervezet.

A főkártya rögtön egy Fight of the Night-esélyessel indul, sokak szerint a UFC kisebb hibát követett el, hogy ezt a párharcot nem egy Fight Night főmeccsének rakta be öt menetre. Jimmie Rivera és Thomas Almedia együtt 42-2-es MMA-mérleggel rendelkezik, és amíg Rivera egyetlen vereségét csaknem 9 éve szenvedte el, addig Almeida egyedül a jelenlegi harmatsúlyú bajnoktól kapott ki.
A K. O.-művész brazil nagy fába vágta ugyan a fejszéjét Cody Garbrandt ellen tavaly májusban, ám novemberben meggyőző K. O.-val tért vissza, így nem kérdés, szeretne eljutni egy visszavágóig az azóta bajnokká előlépő „No Love” ellen. Rivera türelmes, precíz és végtelenül technikás pontszerző kick-boksz-stílusát eddig a UFC-ben még senki sem tudta megfejteni (legutóbb Urijah Fabernek momentuma sem volt), így könnyen lehet, egy győzelmet követően legközelebb már címmérkőzésen láthatjuk. Ehhez persze el kell kerülnie azt a találatot Almeida ellen, amitől nem sokan maradtak eddig állva.
Tipp: Rivera, pontozással

A gálán jól megfigyelhető módon ott vannak New York leghíresebb versenyzői, így Gian Villante is. A félnehézsúlyúak között nehezen találunk két olyan harcost, akinek rosszabb álla lenne, mint neki és Patrick Cumminsnak, úgyhogy az „aki először nagyot talál, nyer” elv könnyen érvényesülhet.
Jó kérdés, hogy az elképesztően véres háborúk mennyit vettek ki Villantéból (december óta harmadszor lép oktogonba), hiszen Saparbek Safarov is megingatta, Shogun Ruát pedig már szinte kivégezte, de onnan végül kikapott. Cummins is nagy háborút vívott áprilisban Jan Blachowicz ellen, ám hihetetlen szívről tanúbizonyságot téve kiizzadt egy többségi pontozásos győzelmet.
Tipp: Villante, kiütéssel

A co-main eventen ellentétes momentummal érkezik két pehelysúlyú. Amíg Dennis Bermudezt nagy hátszéllel kiütötte a hosszú évekig katonai szolgálatot teljesítő, majd abból visszatérő Chan Sung Jung, addig Darren Elkins az idei év leglehetetlenebb győzelmét mutatta be.
Elkinst két és fél meneten át dominálta az ígéretes Mirsak Bektic, már az első percekben felrepesztett jó néhány heget az arcán és néhány bíró szinte biztosan megállította volna a küzdelmet. Elkins nagy nehezen feltápászkodott a harmadik menetben, egy fejrúgása pedig annyira elkapta Bekticet, hogy arccal előre csapódott a padlóra. Jó kérdés, az a verés mennyit vett ki Elkinsből, mindenesetre Bermudez, noha majdnem mindenben jobb, az elképesztő szív ismét győzelmet érhet.
Tipp: Bermudez, kiütéssel

A főmérkőzést középsúlyban rendezik, ahol a súlycsoportváltás óta veretlen Kelvin Gastelum (képünkön balra) szerezheti meg legnagyobb skalpját az egykori bajnok, ám hárommeccses vereségszériában lévő Chris Weidman ellen. Gastelumot a UFC lökte fel középsúlyba, miután a 205-ös gálára nem tudta hozni a váltósúlyú határt Donald Cerrone ellen, a meccs pedig elmaradt. Azóta persze a döntés nem tűnik rossznak, hiszen Tim Kennedyt és Vitor Belfortot is elintézte – utóbbi győzelmét elvették, mert a leletében marihuánát találtak.
Chris Weidman nem tudott nyerni, amióta Luke Rockhold elvette az övét, és a vereségei sem sima pontozás útján jöttek, hiszen Yoel Romero és Gegard Mousasi is térdesekkel intézte el. A szintén New York-i versenyzőnek borzasztóan nagy szüksége van egy győzelemre, hogy releváns maradjon a súlycsoportban, ám Gastelum pont az a kategória, aki ellen teljes önbizalommal is bajban lehetne, az öt menet pedig tovább fokozza ezt.
Tipp: Gastelum, kiütéssel

(Sport TV)

A Sport1-en szombatról vasárnapra virradóra, 2 órától élőben közvetítjük a Long Island-i Fight Nightot.