Tiszaújvárosban a triatlonvilág krémje • SportTV

Tiszaújvárosban a triatlonvilág krémje

2017. 07. 23. 07:47    
Olvasási idő: < 1 perc

21. alkalommal látogat Tiszaújvárosba a triatlonsport nemzetközi csúcsmezőnyének tagjai, hogy a világkupa-sorozat keretében megmérkőzzenek egymással. A kétnapos versenyen szombaton az elődöntő futamokra került sor, vasárnap rendezik a döntőt a női és férfi elit kategóriában, az olimpiai távon.

Az elit kategóriás mezőny szombaton a sprint távot, azaz 750 méter úszást, 20 kilométer kerékpározást és 5 kilométer futást teljesített, a nőknél az első 14-14, a férfiaknál az első 9-9 hely jelentett biztos döntőt, míg a fennmaradó helyeket az ezt követő legjobb időt elérő versenyzőkkel töltötték fel.

Az összesen öt – három férfi és két női – előfutam eredményei alapján hét magyar szerepelhet a tiszaújvárosi viadal vasárnapi döntőiben. A szervezők tájékoztatása szerint a szombati előfutamokból Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia, Bicsák Bence, Tóth Tamás, Király István, Dévay Márk és Vanek Ákos szerzett jogot arra, hogy ott legyen a fináléban.

Az első férfi előfutamot Bicsák nyerte 53:59 perccel, a másodikban a kanadai Matthew Shark volt a leggyorsabb 53:04-gyel, míg a harmadikban az orosz Ilja Paszolov teljesítette a legjobb idővel. 53:54-gyel a távot. A női verseny első futamát Tamara Gorman (Egyesült Államok) nyerte meg 1:00:06 órával, innen Bragmayer Zsanett 8.-ként lett finalista. A második futamban szintén amerikai versenyző, Erin Dolan volt a leggyorsabb (59:48), mögötte Kovács Zsófia ért a célba.

Sport2, Triatlon világkupa-verseny, Tiszaújváros. Női elit verseny 15:30, férfi elit verseny: 17:00 (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, szakkommentátor: Kuttor Csaba)