Angol-skót nappal indul a 2. kör • SportTV

Angol-skót nappal indul a 2. kör

2017. 07. 25. 08:40    
Olvasási idő: 2 perc

A második forduló, azaz a nyolcaddöntő első négy mérkőzése következik a blackpooli World Matchplay darts világranglista—versenyen. A sorsolás, illetve az első forduló eredményalakulásai következtében egy tiszta angol párosítás mellett egy harmai angol is pódiumra lép, akárcsak két skót világklasszis, a verseny második és harmadik kiemeltje.

Az első meccsen az osztrák Mensur Suljovic (7. kiemelt, az első fordulóban a skót Hendersont verte meg 10–4-re) mérkőzik meg az angol Justin Pipe-pal (1.f.: Klaasen 10–5). Az osztrák két éve negyeddöntős volt a Winter Gardensben, ám Pipe a mumusai közé tartozik: 11 eddigi meccsükből csupán kettőt tudott megnyerni ellene. A legutóbbi összecsapásukat a Players Championship wigani tornáján is Pipe nyerte, 6:2-re.

A „szóló” angolt két honfitársa követi, akik egyaránt kiemelt másik angolt búcsúztattak az első körben. Darren Webster (a 4. kiemelt Wade-et verte ki, nagy meccsen, 13–11-re) mérkőzik meg Steve Westtel (10–5-re győzte le a 11. kiemelt Michael Smitht). Webster 4. nekifutásra először jutott túl az első forduló akadályán, még sosem mérkőzött PDC-tornán honfitársával.

A két skót klasszis közül Peter Wright (képünkön) játszik először (3. kiemelt, 1. f.: Wilson 10–8), s csak azért nem vív skót házi rangadót, mert Thorntont az első körben valósággal lesöpörte a színpadról a spanyol Cristo Reyes (10–­3). Az extravagáns skót – tavaly elődöntős a versenyen – 8-ból hétszer legyőzte eddig az ibériait, viszont a legutóbbi meccsükön, a júniusi European Matchplay-n kikapott tőle, 6–5-re.

A nap záró meccsén Gary Anderson (2. kiemelt, 1. f.: Kist 10–7) a 15.-ként rangsorolt Van de Pas kiejtőjével, az észak-ír Daryl Gurneyvel (11-9) küzd meg. Kettejük eddig csatáiból a kétszeres világbajnok került ki többször győztesen (6–4), ám legutóbb, másfél hete, az US Darts Masters elődöntőjében Gurney győzött 8–4-re.

A KEDDI PROGRAM (20:00-tól)

Mensur Suljovic (7. kiemelt)–Justin Pipe (örök mérleg: 11 m.–2 gy.–0 d.–9 v.)
Darren Webster–Steve West (öm.: még nem mérkőztek)
Peter Wright (3.)–Cristo Reyes (öm.: 8–7–0–1)
Gary Anderson (2.)–Daryl Gurney (öm.: 10–6–0–4)

Darts World Matchplay, Sport1 20:00, második forduló (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)