„Veterántorna” a Rothenbaumon • SportTV

„Veterántorna” a Rothenbaumon

2017. 07. 27. 07:46    
Olvasási idő: 2 perc

Fura verseny alakulgat a hamburgi Rothenbaum salakján. Az első két kiemeltet villámgyorsan „elfújta a szél”, a rutinosabb versenyzők viszont remekül tartják magukat. A csütötöki versenyprogramja, a nyolcaddöntő befejezésére négy olyan játékos lép a centerpályára, akik egyaránt betöltötték a harmadik x-et – ketten közülük egymás ellen mérkőznek.

Az első párban az argentin Federico Delbonis (a világranglistán 81.) játszik az első „veteránnal”, a 8. kiemelt David Ferrerrel (vlr.: 33.). Már háromszor játszottak egymással, mindannyiszor a spanyol nyert, mindháromszor két játszmában, ebből kétszer salakon, legutóbb egy hete a svéd versenyen, Bastadban.

A második találkozón a verseny megmaradt legmagasabb kiemeltje, a 3.-ként rangsorolt orosz Karen Hacsanov (vlr.: 32.) meccsel a brit színekben induló, exszlovén Aljaz Bedenével (vlr.: 46.). Eddig kétszer küzdöttek meg az ATP Touron, mindkétszer tavaly, salakon, Barcelonában és Isztambulban is döntő szettben nyert az orosz. Ez a párosítás a holnapi hamburgi meccskvartettben, ahol még egyik résztvevő sem töltötte be a harmincat, Hacsanov 21 esztendős, Bedene 7-tel idősebb.

A harmadik párban viszont összesen 65 esztendős „rutin” vonul fel a pályára, a hazaiak maradék veteránja, Philipp Kohlschreiber (vlr.: 58.) játszik a 4. kiemelt francia Gilles Simon (vlr.: 39. – képünkön) ellen. A két „régi motoros” már 8 alkalommal megvívott egymással, először 2007-ben, legutóbb tavaly Tokióban, a francia összesítésben 5–3-ra vezet. Hamburgban is összekerültek már, három éve ugyanígy a második fordulóban, akkor a német fiú győzött 7:5, 6:3-ra.

Az utolsó meccset, amely egyszersmind a forduló záró találkozója is, az argentin Leonardo Mayer (vlr.: 138.) játssza a hazaiak egyik reménységével, Jan-Lennard Struffal (vlr.: 54.). A dél-amerikai szerencsés vesztesként került a főtáblára, aztán úgy kezdte a versenyt, hogy három játszmában kiverte az első kiemelt Ramos-Vinolast. Kétszer játszottak egymással, mindkétszer négy éve és Németországban, füvön Halléban Mayer nyert két szettben, Struff viszont a hamburgi salakon vágott vissza, háromban.

Sport1 11:00 ATP 500-as torna, Hamburg, 2. forduló: Delbonis–Ferrer, Hacsanov–Bedene, Kohlschreiber–Simon, L. Mayer–Struff – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)