HSV: biztos bennmaradó csapatot! • SportTV

HSV: biztos bennmaradó csapatot!

2017. 07. 31. 08:37    
Olvasási idő: 2 perc

Nyári tesztmérkőzés-sorozatunkat egy német és egy török első osztályú együttes ausztriai összecsapásával folytatjuk hétfőn délután.

A Hamburger SV esztendők óta a kiesés-bennmaradás vékony mezsgyéjén egyensúlyoz. Eddig sikerrel, továbbra is a hamburgi együttes az egyetlen, amely a Bundesliga 1963-as indulása óta folyamatosan a német élvonal tagja. A tavaly szeptember végén kinevezett vezetőedző, Markus Gisdol irányításával is csak a szokásos egy ponttal sikerült megúszni a kiesést, ám a tréner – egyelőre – élvezi a klubvezetőség bizalmát. Ezen a nyáron elég jelentős játékosmozgás történt a hamburgiaknál. Elment Matthias Ostrzolek a Hannoverbe, René Adler kapus a Mainzba, Dren Feka a svájci Luzernbe, Michael Grigoritsch az Augsburgba, Mabil Bahui a Grasshoppersbe távozott, Johan Djourou és Ashton Götz is elhagyja a csapatot, egyelőre ismeretlen új klubjuk. Érkezett viszont Mohamed Gouida a St. Gallenből, a török Batuhan Altintas a Kasimpasából, Sven Schipplock a Darmstadtból, Julian Pollersbeck a Kaiserslauternből, a görög Kirjakosz Papadopulosz a Leverkusenből, Bjarne Thoelke a Karlsruhéből ás André Hahn a Mönchengladbachból. Az együttes a felkészülési időszakban 8–0-ra győzte le a Rothenburgot, 12–1-re a TSV Buchholz és a Buchholzer FC vegyes csapatát, és kikapott 5–3-ra a Neumünstertől. Az ausztriai edzőtáborozás alatt Imstben 11–1-et játszott a holland Sparta Roterdamban, s most következik a török Antalya az ausztriai Schwazban. Szombaton még egy nemzetközi megmérettetés vár a csapatra a spanyol Espanyol ellen hazai pályán a DFB-kuparajt előtt, amelyen a másodosztályú Osnabrück otthonában lép fel a HSV.

A hétfői ellenfél Antalyaspor az 5. helyen zárta a Süper Lig 2016–17-es idényét. A csapat a volt válogatott védő Riza Calimbay szakvezetésével ausztriai edzőtáborozáson vesz részt, és német ellenfeleket választott eddig a felkészülési időszakban ellenfélül. A másodosztályú Erzgebirge Auével (Rosenheimben) és a Bundesliga 1-es Bayer Leverkusennel (Zell am Seében) egyaránt 1­–1-et játszott a csapat (képünk ezen a mérkőzésen készült), amelynek legnagyobb sztárja az immáron 36 esztendős Samuel Eto’o. A veterán kameruni csillag az elmúlt két idényben 61 meccsen 38-szor talált a kapuba a török bajnokságban, azaz gólérzékenysége még mindig a régi. Mindkét, németek elleni edzőmeccsen szerepelt, alighanem a HSV ellen is pályára küldi mestere a Barcelonával és az Interrel is egykoron BL-győztes támadót.

Sport1 18:00 Hamburger SV–Antalyaspor felkészülési mérkőzés (kommentátor: Farkas Norbert)