Honvéd-kupa magyar bronzmeccsel • SportTV

Honvéd-kupa magyar bronzmeccsel

2017. 08. 07. 11:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Immáron hatodik alkalommal rendezi meg a Bp. Honvéd FC és a Bp. Honvéd-MFA rangos nemzetközi tornáját a 19 éven aluli korosztálynak, ezúttal Honvéd-Penta-kupa néven. A hatcsapatos mezőnyt két, hármas csoportba sorolták, a körmérkőzések után alakult ki a hétfői helyosztók programja. A két rangosabbik mérkőzést, közte a magyar-magyar bronzcsatát a Sport2-n élőben közvetítjük.

Az A-csoportban két csapat kiemelkedett, a Puskás AFC és a belgrádi Partizan. Mindketten könnyedén legyőzték a dán Aalborgot, a magyarok 2–0-ra, a szerbek 5–1-re. Az egy gól különbség később döntőnek bizonyult, mert a csoportrangadó 1–1-re végződött, A Partizan vezető gólját a magyar korosztályos válogatott Timári Normann 11-esből egyenlítette ki. Így a szerb csapat került a döntőbe, a felcsútiak a bronzért játszhatnak.
A B-csoportban a rendező Honvéd 4–0-ra kiütötte az angol West Bromwich Albiont, majd 2–0-ra kikapott a Maccabi Tel-Avivtól. (Képünk ezen a mérkőzésen készült.) A harmadik meccsen at angol és az izraeli együttes gól nélkül végett, ezzel utóbbi a döntőbe került, míg a csoportmásodik Honvéd a színmagyar bronzmeccs részese lett, a WBA pedig az 5. Helyért mérkőzik a másik csoportutolsó Aalborggal.

Honvéd-Penta-kupa, U19 labdarúgótorna. Sport2, 15:45 Bp. Honvéd-MFA–Puskás AFC a 3. helyért (kommentátor: Farkas Norbert), FK Partizan–Maccabi Tel-Aviv döntő (kommentátor: Farkas Norbert, mindkét meccsen a szakkommentátor Kemenes Szabolcs, a riporter Takács Rita)