Mbappé is Párizsba tart • SportTV

Mbappé is Párizsba tart

2017. 08. 10. 19:34    
Olvasási idő: < 1 perc

„A lehetetlen is lehetségessé vált”– írja a Marca. A spanyol sportportál az olasz Gazzetta dello Sportra hivatkozva azt írja, napok, de lehet hogy csak órák kérdése, hogy bejelentsék: Kylian Mbappé is csatlakozik a francia fővárosi sztárgárdához!

A katari euroszázmilliók tovább ömlenek az európi futballba. A mindössze 18 esztendős csatár idén tavasszal robbant csak be az európai futballelitbe, elsősorban azzal, hogy a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában hat egymást követő meccsen betalált, közben megdöntve számos részvételi és gólszerzési „fiatalsági rekordot” az elitligában. Teljesítményével Didier Deschamps figyelmét is felkeltette, immáron négyszeres felnőtt francia válogatottnak is mondhatja magát. „Természetesen” csaknem az összes európai nagycsapat vadászni kezdett rá az átigazolási időszakban. A legvalószínűbbnek madridi szerződése tűnt, a Real 180 millió eurós ajánlatot készült tenni érte, a királyi gárda ügyeiben bennfentesnek mondható Marca szerint. Most a PSG gyakorlatilag ugyanezt az összeget megadja, 160 milliót közvetlenül, 20-at meg bizonyos eredmények elérése fejében, bónuszként. Az ügyben az a szép, hogy már a Neymar-féle 222 millió esetében is a spanyol liga (legfőképpen annak szereptévesztő elnöke, Javier Tebas) már élénken protestált, no és európai gigaklubok sora is ezt fogja tenni az UEFA egyre nehezebben követhető financiális fair play-szabályzatára hivatkozva. Az ügyvédeknek-könyvelőknek most adva lesz a feladat, 222 helyett több mint 400 millió eurót kell majd „kimagyarázni”, az üzleti könyvekben eltüntetni, illetve legalizálni. Alighanem sikerülni fog.

Az viszont aligha kérdéses, ha ilyen „felhozatal” után nem tarol a sikertelen év után is helyén maradó spanyol mester, Unai Emery a PSG-vel, arra nem lesz magyarázat! 400 milliós csatársorral Real-, Barca-szinten kell ontani a gólokat és besöpörni a trófeákat – különben jön egy újabb sztáredző, ki tudja, hány tízmillióért…