Legutóbbi frissítés 2017. augusztus 12. 19:08
Egyéni sportok

Levélben ajánlom! bezár

A UFC szépségei

Amíg a UFC kisebb nyári szüneten van, addig végre van lehetőségünk a kiosztott ütések és fantasztikus földrevitelek mellett a sportág bájairól is beszélni. Bár néha nagyon félelmetesnek tűnnek, a női súlycsoportokban találunk egy-két hölgyet, akit érdemes komolyabb nagyító alá venni.

A mainstream médiában talán a legismertebb hölgy Paige VanZant, aki nem csak az oktogonban ért el sikereket, hanem az amerikai Dancing with the Stars című táncolós műsorban is szép eredményt ért el. A mindössze 23 éves szalmasúlyú Paige a súlycsoportjában háromszor is befejezte ellenfelét, kétszer feladásra kényszerítéssel, egyszer pedig egy brutális fejrúgással. Nem néznénk ki belőle.

Tavaly decemberben persze VanZant is legyőzőjére akadt, hiszen a tapasztaltabb Michelle Waterson remek jiu-jitsujával megverte. A Karate Hottie nem csak dokumentumfilmjével, hanem az ESPN Body Issue szereplésével is felhívta magára a figyelmet. A UFC is rájött, hogy érdemes a felvezető stúdiós műsorokban használni különleges szépségét.

Nagy port kavart idén tavasszal a frissen szerződtetett Pearl Gonzalez, hiszen a buffalói UFC 210-en majdnem nem engedték oktogonba a mellében található implantátumok miatt. Végül a UFC beadta a derekát és noha a debütálás vereséggel zárult, a rajongók várják a visszatérését.

Hogy ne csak a szalmasúllyal foglalkozzunk, említést érdemel a tavaly novemberben visszavonult, egykori harmatsúlyú bajnok Miesha Tate is. A Cupcake becenevet több okból is kiérdemelte, bár azt nehezen veri ki a fejéből az ember, hogy Holly Holmot az ájulásig fojtotta.

Végezetül legyen itt a UFC 215-ön harmatsúlyú címért küzdő Valentina Shevchenko is. A kirgiz-perui nagyon szeretett volna bizonyítani már a 213-on is, ám ott Amanda Nunes betegsége miatt a főmeccs meghiúsult. Szeptemberben viszont könnyen új bajnokot köszönhetünk, akiről valószínűleg az ehhez hasonló képek is megszaporodhatnak.

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!