A UFC szépségei • SportTV

A UFC szépségei

2017. 08. 12. 19:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Amíg a UFC kisebb nyári szüneten van, addig végre van lehetőségünk a kiosztott ütések és fantasztikus földrevitelek mellett a sportág bájairól is beszélni. Bár néha nagyon félelmetesnek tűnnek, a női súlycsoportokban találunk egy-két hölgyet, akit érdemes komolyabb nagyító alá venni.

A mainstream médiában talán a legismertebb hölgy Paige VanZant, aki nem csak az oktogonban ért el sikereket, hanem az amerikai Dancing with the Stars című táncolós műsorban is szép eredményt ért el. A mindössze 23 éves szalmasúlyú Paige a súlycsoportjában háromszor is befejezte ellenfelét, kétszer feladásra kényszerítéssel, egyszer pedig egy brutális fejrúgással. Nem néznénk ki belőle.

Tavaly decemberben persze VanZant is legyőzőjére akadt, hiszen a tapasztaltabb Michelle Waterson remek jiu-jitsujával megverte. A Karate Hottie nem csak dokumentumfilmjével, hanem az ESPN Body Issue szereplésével is felhívta magára a figyelmet. A UFC is rájött, hogy érdemes a felvezető stúdiós műsorokban használni különleges szépségét.

Nagy port kavart idén tavasszal a frissen szerződtetett Pearl Gonzalez, hiszen a buffalói UFC 210-en majdnem nem engedték oktogonba a mellében található implantátumok miatt. Végül a UFC beadta a derekát és noha a debütálás vereséggel zárult, a rajongók várják a visszatérését.

Hogy ne csak a szalmasúllyal foglalkozzunk, említést érdemel a tavaly novemberben visszavonult, egykori harmatsúlyú bajnok Miesha Tate is. A Cupcake becenevet több okból is kiérdemelte, bár azt nehezen veri ki a fejéből az ember, hogy Holly Holmot az ájulásig fojtotta.

Végezetül legyen itt a UFC 215-ön harmatsúlyú címért küzdő Valentina Shevchenko is. A kirgiz-perui nagyon szeretett volna bizonyítani már a 213-on is, ám ott Amanda Nunes betegsége miatt a főmeccs meghiúsult. Szeptemberben viszont könnyen új bajnokot köszönhetünk, akiről valószínűleg az ehhez hasonló képek is megszaporodhatnak.