Legutóbbi frissítés 2017. augusztus 12. 07:47
Egyéni sportok

Levélben ajánlom! bezár

Hosszú: lesz-e „kontra” világcsúcs

Fotó: MTI - Illyés Tibor

Folytatja kiélezett párharcát az úszó világkupa női összetett versenyében Hosszú Katinka és Sarah Sjöström. A svéd úszónő Moszkvában világcsúcsokkal nyitott, Katinka Berlinben vegyes-világrekorddal válaszolt, Eindhovenben Sjöström ismét megjavította a világ legjobbját, ezúttal 100 gyorson.

Az új szabály, amely az indulások számát korlátozza, klasszisok esetén megnöveli a bónuszpontokat hozó világrekordok jelentőségét. Hosszú a győzelmek számában jól áll – 10 eddigi rajtjából 8 arany, 2 ezüst a mérlege – , világcsúcsból eddig egyet produkált svéd vetélytársnője háromjával szemben. (Megjegyzendő: a komplikáltabb és hosszabb vegyesúszó-számokban sokkal nehezebb javítani, mint a sprintszámokban, amelyek a svéd lány specialitásai.) Katinka szombaton Eindhovenben 400 vegyesen úszik (Moszkvában alig maradt el saját világrekordjától), emellett az 50 pillangót választotta. Utóbbiban az előfutamba nem nevezett Sjöström, de a döntőben még elindulhat. Kettejük közvetlen csatájában a győztes pontokat vesz el a másiktól, ezért is várjuk izgatottan az 50-es pillangószám esti fináléját. 

Sport2 19:00 rövid pályás úszó világkupa-verseny, Eindhoven, 2. nap (kommentátor: Kassai-Tóh Csaba, szakkommentátor: Zubor Attila)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!