Hetedosztályú ellenfél a Lipcsének • SportTV

Hetedosztályú ellenfél a Lipcsének

2017. 08. 13. 07:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Aki még nem hallotta a Bundesliga-második lipcseiek ellenfelének nevét sohasem, ne keseredjen el! Német fociberkekben is sokan vannak, akik az idén hallottak először a württembergi Landesligában, azaz a tulajdonképpeni 7. osztályban szereplő „törpecsapatról”…

Az 1922-ben alapított Sportfreunde Dorfmerkingen 95 esztendős története nem bővelkedik a trófeahalmozásokban. A württembergi szövetségi bajnokságot (Verbandsliga) 2000-ben, a tartományi bajnokságot (Landesliga) az idén nyerte meg. Sokkal lényegesebb ennél a két tartományi kupasiker: a WFV-kupát 1998-ban és az idén is elnyerte az együttes (utóbbit a jóval nevesebb Stuttgarter Kickers legyőzésével), s ezzel a szabályok szerint kvalifikálta magát a szövetségi kupa (DFB) első, országos nagyfordulójába, a 64-es főtáblára. Az egyesület stadionja olyan kicsi (5000 férőhelyes), hogy a lipcseiek elleni mérkőzést a közeli másodosztályú Aalen stadionjában, az Ostalb Arenában rendezik meg.

A nagy osztálykülönbség ellenére az RB Leipzig igen komolyan veszi a találkozót. Egyrészt, mert folyamatosan bizonyítania kell, hogy az elmúlt szezonban újoncként elért második helye a Bundesligában nem kifutott eredmény, hanem tényleg ott a helye a német futballelit krémjében, Másrészt be kell fognia a gyors sikerek mellett mindig megjelenő nagyszámú ellendrukker száját is. Ralph Hasenhüttl edző ezért legjobb csapatát küldi a pályára, s ez jó hír nekünk, magyaroknak is. Így legalább „munkában” láthatjuk válogatott kapusunkat, Gulácsi Pétert is, aki klubja új igazolásai ellenére is magabiztosan őrzi kezdő státusát a lipcseiek kapujában.

Sport1 15:30 Dorfmerkingen–RB Leipzig DFB-kupa, 1. forduló (kommentátor: Matuz Krisztián)