Floyd: ez a harc lesz a végső • SportTV

Floyd: ez a harc lesz a végső

2017. 08. 18. 13:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Floyd Mayweather bejelentette, tényleg a Conor McGregor elleni mérkőzése lesz az utolsó ökölvívó-pályafutása során. Először 2007-ben hallottunk tőle hasonlót…

Lassan tíz éve hallhattuk először Floyd Mayweathertől, hogy kész, vége, tényleg ez volt az utolsó meccse. Akkor, a Ricky Hatton ellen aratott 39. győzelmét követően hagyott fel először az ökölvívással, most pedig egy sajtóbeszélgetésen bejelentette, tényleg az augusztus 26-i, Conor McGregor elleni Las Vegas-i találkozója lesz az utolsó, utána irány a nyugdíj. Kár, hogy a kettő között volt csaknem tucatnyi fellépése, többségében olyanokkal, amelyek előtt-után felvetődött a visszavonulás lehetősége. Így azért nehezebb komolyan venni a mostani szavait, még akkor is, ha McGregor legyőzése esetén tényleg nem marad más jelentős kihívás számára. Megveri azt az embert, aki ellen még a ringben akarták látni, na és megdönti Rocky Marciano 49–0-s világcsúcsát (ennél jobb mérleggel senki sem vonult még vissza végleg).
„Tényleg úgy éreztem, hogy az Andre Berto elleni volt az utolsó mérlegelésem, edzőtáborom és meccsem – mondta Mayweather. – Őszintén mondom, azt gondoltam, akkor durálom neki magam utoljára. Csak hát sose tudhatjuk, mi történik. Most itt vagyunk ezzel a nagy eseménnyel… Hölgyeim és uraim, tényleg ez az utolsó. A szavamat adtam a menedzseremnek, Al Haymonnak, a szavamat adtam a gyerekeimnek. És ha valamit, akkor ezt nem akarom megszegni.”
Az ESPN arról is megkérdezte Floydot, milyen érzés immár 40 évesen ringbe lépni. „Nem gondolnám, hogy ugyanaz a Floyd Mayweather lennék, aki voltam 21 évvel ezelőtt – mondta az amerikai ökölvívó. – Sőt, még az a Floyd Mayweather sem vagyok, aki voltam öt vagy akár csak két évvel ezelőtt. De a ringben még mindig ugyanolyan magas az IQ-m.A tapasztalatom lendített tovább, annak köszönhetem, hogy ilyen hosszú ideig voltam ilyen magas színvonalon.”

(Sport TV)

A Sport1-en augusztus 26-ról 27-re virradóra 2 órától élőben közvetítjük a Floyd Mayweather–Conor McGregor mérkőzéssel fémjelzett gálát.