Irving – Thomas: csere! • SportTV

Irving – Thomas: csere!

2017. 08. 23. 09:57    
Olvasási idő: < 1 perc

Szinte példátlan csereüzlet köttetett magyar idő szerint ma hajnalban az NBA-ben, hiszen a két keleti döntős, a Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics egymással cserélt, méghozzá sztárjátékosokat. Az élete szezonját futó Isaiah Thomas a következő szezonban már a Cavs mezét hordja, az elvágyódó Kyrie Irving pedig bostoni lett.

Amikor Kyrie Irvingről kiderült, arra kérte a Cavaliers vezetőségét, hogy cserélje el játékjogát, majd anélkül teltek a hetek, hogy bármi konkrétum történt volna az ügyében, mindenki arról kezdett beszélni, hogy nehéz lesz megfelelő értéket kapnia a Clevelandnek érte.

Ehhez képest az, hogy a hajnalban lezajlott csereüzletben a Cavs az előző idény egyik MVP-kandidánsát, Isaiah Thomast, egy, az előző idényben 13,9 pontot átlagoló magasbedobót, Jae Crowdert, Ante Zizicet, valamint a várhatóan újra nem brillírozó Brooklyn Nets 2018-as, első körös draftjogát is megkapta, mindenképp bravúr.

Az üzletet az jelenti különösen érdekessé, hogy az a másik oldalról nézve is jónak tűnhet, hiszen sokszor elmondták Bostonban, hogy apró termete miatt Thomas képességei védekezésben erősen behatároltak, és könnyen előfordulhat, hogy pályafutása során nem lesz még egy olyan idénye, melyben megközelíti tavalyi, 28,9 pontos átlagát. Irving ráadásul már nagydöntőben is bizonyított, hiszen bár James lett az MVP, az ő dobásai vezettek a 2016-os clevelandi bajnoki címhez.

Egy biztos, arra nem kell sokat várni, hogy a két csapat egymásnak feszüljön, hiszen október 18-án hajnalban Cleveland-Boston mérkőzéssel rajtol az NBA-szezon.

(Sport TV)