Aki levadászta a New Englandet • SportTV

Aki levadászta a New Englandet

2017. 09. 10. 12:10    
Olvasási idő: 2 perc

Nézzünk egy átlagos történetet az újonc futók világából. A játékos egyetemi pályája alatt egyetlen alkalommal vesztette el a labdát, akkor nagy küzdelem árán vissza is szerezte. A maradék 854 futókísérletének mindegyikében stabilan megtartotta a játékszert. NFL-es karrierje első érintésére összehozott egy fumble-t, melyet el is vesztett. Az átlagos újonc ilyenkor leül a padra és sír. Kareem Hunt nem ezt tette, aktív részese lett inkább a támaóegységnek, amely ízekre szedte a New Englandet.

Egy hét, egy meccs után nehéz bármit mondani. A Patriots védelme volt olyan gyenge, hogy karriernapot hozott össze Alex Smith-nek, vagy Alex Smith idén újjászületik, a Chiefs támadói pedig szintet lépnek, és dominálnak majd a szezon során? Erről még korai beszélni, az viszont tuti, hogy a Kansas újonc futóját élmény volt nézni a nyitányon, melyen a Chiefs 42-27-re verte a Patriots csapatát. Kareem Hunt 17 alkalommal kapott labdát, ezekből az egy labdavesztés mellett 148 yardot és egy touchdownt hozott össze, vagyis olyan teljesítményt rakott össze elsőre, melyre még soha senki nem volt képes korábban. Hunt ugyanis nemcsak futásból, hanem elkapásból is komoly ütéseket vitt be a címvédő védelmének, hiszen 5 elkapásból 98 yardot és 2 touchdownt is összehozott, így a 86. helyen draftolt Hunt megdöntötte az újoncok bemutatkozó meccsen megszerzett összyard rekordját a maga 246 egységével.

„Nagyon maga alatt volt a labdavesztés után” – mesélte a védőfalember Bennie Logan. „Próbáltunk segíteni neki, hogy kapja össze magát, segítettük neki visszaszerezni az önbizalmát, elég jól sikerült.”
Az első lehetséges alkalommal a Chiefs újra Hunthoz fordult, aki lerázta védőjét és 9 yardot szerzett. Négy játékkal később összejött az első elkapás (5 yardot hozott), aztán megnyílt előtte a terület. Előbb egy 78 yardos, aztán egy 58 yardos is összejött.
„Láttuk a fumble-t, de tudtuk ez nem jelent semmit” – mondta Charcandrick West, futó. „Nem számít mi történik, remek karrierje volt az egyetemen, olyan pedig nincs, hogy felébredsz és elfelejted hogy kell játszani. Felállt és megmutatta miért bíztunk benne, miért draftoltuk. És ez még csak a kezdet.”