2 Bryant-mez az örökkévalóságnak • SportTV

2 Bryant-mez az örökkévalóságnak

2017. 09. 13. 10:51    
Olvasási idő: < 1 perc

A Los Angeles Lakers egyből két Kobe Bryant-mezt is visszavonultat: a jövőben 8-asban és 24-esben sem szerepelhet senki a csapatban.

Ahogyan az várható volt, a Los Angeles Lakers visszavonultatja Kobe Bryant mezszámát, arra viszont kevésbé lehetett számítani, hogy a tavaly visszavonult játékosnak egyből két meze is ott lóg majd a STAPLES Center tetején. A Lakersnél ugyanis úgy döntöttek, hogy a 8-as és 24-es dresszt (Kobe előbbit viselte az első tíz évében, utóbbit a második évtizedben) sem hordhatja többé senki a klubnál. A mezvisszavonultatási ceremóniát december 18-án, a bajnok Golden State Warriors elleni mérkőzést megelőzően tartják.
„Mindig is arról álmodtam, hogy a mezem a Lakers-csarnok tetején lóg majd, de arra tényleg nem gondoltam, hogy egyből kettőt is felhúznak oda” – jelentette ki Bryant, aki a Lakers klasszisai közül tizedikként részesül ebben a megtiszteltetésben. Korábban olyanoknak jutott ez osztályrészül, mint Wilt Chamberlain (13-as mez), Kareem Abdul-Jabbar (33) vagy Magic Johnson (32). Magic immár a Los Angeles-i klub kosárlabdarészlegének elnöke, így most ebben a minőségében méltatta Bryantet: „Abszolút megérdemelt az elismerés. Kobe a Lakers és az NBA valaha volt legnagyobb alakjainak egyike. Nálam a Mount Rushomre-on a helye.” (Ez a hegy Dél-Dakotában van, az őslakosok szent hegye, amelynek oldalába később négy amerikai elnök, George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln és Theodore Roosevelt képmását vésték.)
Bryant 1996 és 2016 között szerepelt a Los Angeles Lakersben, amellyel öt nagybajnoki címet szerzett. A liga örök pontlistáján Abdul-Jabbar és Karl Malone mögött a harmadik, az All-Star-csapatba 18 alkalommal került be.

(Sport TV)