Két favorittal jövünk szombaton • SportTV

Két favorittal jövünk szombaton

2017. 09. 16. 10:23    
Olvasási idő: 3 perc

Egy hétközi sikeres és egy félsikeres BL-csapat meccsét közvetítjük szombaton, délután a Juve-verő Barca, este a Rómából iksszel hazatérő Atleti találkozóját közvetítjük a LaLiga 4. fordulójából. A kettő közt képernyőre kerül az eddig nem túl meggyőző Betis és Depor is.

GETAFE–BARCELONA

A Getafe szolid újoncformát mutat, mindhárom eredményfajtából egyet-egyet begyűjtve a táblázat 10. helyén áll. A Barcelona – rácáfolva, a hamar károgókra, s valóban „felkészülési meccsekké” degradálva az idény eleji spanyol Szuperkupát (kétszer simán kikapott a nagy rivális Realtól…) minden idők legjobb idényrajtját produkálta. Több alkalommal kezdte már három győzelemmel a szezont, de egyszer sem kapott gól nélküli győzelmekkel. 9–0-s gólkülönbséggel. Ha ehhez hozzávesszük a keddi újabb 3–0-t a Juventus ellen – amelynek öt hónapja két meccsen egy gólt sem tudott rúgni a csapat – , igazán elégedett lehet minden katalán szurkoló és vezető egyaránt. Az edzővel azonban árnyaltabbá válik a kép. „Nem gondolkodom cserékben vagy rotációban. Minket csak a győzelem érdekel, annak rendelünk alá minket. A kulcsjátékosokat nem kell külön pihentetni, adok a fitneszedzőink véleményére, akik szerint megfelelő állapotban vannak. Ez a harmadik meccsünk egy héten belül, de ezt is az első csapatunkkal játsszuk le. Miket nem más csapatok útja érdekel, csakis a sajátunk. Minden meccsen meg kell találnunk a győzelem kulcsát és azt, hogyan reagáljunk a váratlan meccshelyzetekre” – mondta Ernesto Valverde a Getafe elleni mérkőzés sajtótájékoztatóján. A mester teszi is, amit mond, gyakorlatilag minden fontos játékosát nevezte a külső-madridi utazásra. Egyedül a gasztroenteritisszel küszködő Paco Alcacer nem kerettag, mindenki más bevethető az újonc elleni találkozón.
A két csapat legutóbbi négy bajnokiján a Getafe még gólt sem rúgott a Barcának (kapott viszont 14-et), igaz, pontot szerzett: 2014 decemberében 0–0-ra végeztek a Coliseum Memorial Alfonso Pérezben. Most ugyanezzel az eredménnyel a hazai csapat nagyon boldog, a vendég nagyon boldogtalan lenne.
(Örök mérleg az élvonalban: 24 mérk.–2 Getafe-győz.–5 dönt.–17 Barcelona-győz./17–58-as gólkül.; Madridban: 12–2–2–8/10–23; a 2016–17-es idényben: Madridban 0–2, Barcelonában 0–6)

REAL BETIS–DEPORTIVO

Ketten együtt eddig egy győzelemig jutottak: a Betis a második körben otthon megverte a Celtát. A Barca és a Villarreal elleni idegenbeli vereségen nincs mit szégyellni, a sevillaiaknak nem őket kell elverni idegenben, hanem például a Deport otthon. A már az előző idényben is végig a kiesés ellen küszködő galíciaiak eddig egy pontot csíptek Valenciában a Levantétől, viszont otthon kikaptak a két Realtól. A Madrid ellen esélytelenek voltak, a Sociedad ellen ugyan visszajöttek 0–2-ről 2–2-re, de a hajrá az egyébként ezzel százszázalékos mérlegüket megőrző baszkoké lett. Egy esetleges újabb vereség jócskán felforrósítaná a kispadot a tekintélyes Pepe Mel mester alatt.

(Örök mérleg az élvonalban: 44 mérk.–10 Betis-győz.–17 dönt.–17 Depor-győz./41–52-es gólkül.; Sevillában: 22–7–7–8/21–20; a 2016–17-es idényben: Sevillában 0–0, La Corunában 1–1)

ATLÉTICO MADRID–MÁLAGA

Mindenképpen történelmi lesz a mérkőzés, hiszen ezzel avatják az Atleti új stadionját, a Wanda Metropolitanót. A vadonat új létesítményt természetesen győzelemmel avatná a hazai csapat, már csak azért is, mert a négy idegenbeli meccséből – 3 bajnoki, egy BL – csupán egyet tudott megnyerni, a másik három remivel végződött. „Természetesen boldog vagyok az új stadionnal, de engem elsősorban az érdekel, ami a gyepen történik. A Málaga-meccsre koncentrálunk, persze örömmel, mert végre élvezhetjük remek szurkolóink támogatását. A Málagának jó csapata és kiváló edzője van, nem lesz könnyű dolgunk.” Ezután megvédte a sokat kritizált Viettót, aki az eltiltott Griezmannt helyettesítette. „Bár egy csatárt a góljai alapján ítélnek meg, az edzőnek látnia kell, mi mindent tesz meg a csapatért, például milyen részt vállal a védekezésből. Luciano kiválóan teljesített és helyzetekig is eljutott Valenciában és Rómában, előbb-utóbb be is rúg közülük egyet vagy többet” – vette védelmébe az argentin támadót honfitárs edzője.

(Örök mérleg az élvonalban: 68 mérk.–37 Atlético-győz.–19 dönt.–12 Málaga-győz./113–61-es gólkül.; Madridban: 34–25–6–3/76–28; a 2016–17-es idényben: Madridban 4–2, Málagában 2–0)

LaLiga Santander, 4. forduló. Sport2 16:15 Getafe–Barcelona (kommentátor: Méhes Gábor); Sport2 18:30 Betis–Deportivo (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 20:30 Atlético Madrid–Málaga (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kemenes Szabolcs és László Csaba)