Real: csúcs és csúcsbeállítás • SportTV

Real: csúcs és csúcsbeállítás

2017. 09. 18. 07:23    
Olvasási idő: 2 perc

A Barca roppant nehezen győzött, a Real valamivel könnyebben, pedig látszólag neki lett volna a nehezebb dolga. A királyi gárda eközben beállított egy világcsúcsot és megdöntött egy klubrekordot is.

GETAFE–BARCELONA 1–2

+ A Barcelona korábban 9 alkalommal győzött a Getafe pályáján, ebből nyolcszor később az idény végén meg is nyerte bajnokságot. (A kivétel az 2013–14. évi idény, amely végén az Atlético ünnepelhetett. Másként: a Real Madrid sosem lett bajnok abban az idényben, amelyben a Barcelona nyerni tudott a Coliseum Memorial Alfonso Pérezben.)
o Sibaszaki Gaku a második japán labdarúgó, aki betalált a Barcelona kapujába a LaLiga történetében. Az első Inui Takasi (Eibar) volt. Ráadásul utóbbi az előző szezon utolsó meccsén duplázott, így a Barca legutóbbi három bajnoki gólját japán játékostól kapta.
= a Getafe az egyetlen csapat, amelynek Denis Suárez hazai (még a Villarrealban) és idegenbeli (most a Barcával) meccsen is gólt lőtt.
+ Paulinho több mint két és fél év után talált be európai pályán tétmeccsen az ellenfél kapujába. Ezelőtt legutóbb 2015. január 14-én a Tottenham színeiben szerzett gólt a Burnley elleni FA-kupa-mérkőzésen.
o Öt edző van a Barca történetében, aki az első négy LaLiga-mérkőzésén győzött a csapattal úgy, hogy az összgólkülönbség elérte vagy meghaladta a tízet: James Bellamy (1929 és 1931 között edzette a katalánokat), Louis van Gaal, “Tata” Martino, Luis Enrique és most Ernesto Valverde.
= A Barcelona az elmúlt három futballévben 9 alkalommal állt vesztésre a félidőben, ezekből hetet el is veszített a végén. Csak az Eibar ellen tavaly és a Getafe ellen most sikerült a második félidőben fordítani.

REAL SOCIEDAD–REAL MADRID 1–3

+ A királyi gárda három gólt szerzett, de egy is elég volt arra, hogy beállítsa a tétmérkőzéseken való folyamatos gólszerzés 73 mérkőzéses világcsúcsát, amelyet eddig a 50-as évek elejének Pelé fémjelezte Santosa tartott.
o A Real a február 6-i, Villarreal elleni 3–2 óta valamennyi, mind a 11 idegenbeli meccsét megnyerte a LaLigában, ez klubcsúcsnak számít.
= Borja Mayoral 8. tétmeccsén – ebból negyedszer volt kezdő – érte el első LaLiga-gólját a Real Madridban.
+ Kévin Rodrigues ugyancsak első élvonalbeli gólját jegyezte, eddig csak a B és az utánpótlás csapatokban rezegtette meg a hálót.
o A 23 éves, francia születésű, de portugál U-válogatott balhátvéd 6 percen belül a saját kapuját is bevette. Ennél gyorsabb gól-öngól kombinációt Estrada ért el, aki két perc alatt talált be mindkét kapuba 2011. február 26-án a Real Sociedad barcelonai vendégjátékán az Espanyol ellen. Előbb a 40. percben öngólt ért el, majd két percre rá a vendéglátók kapujába talált, kiegyenlítve az állást a végül 4–1-re elveszített találkozón.
= Kévin előtt mindössze két játékos jegyzett gólt és öngólt is a RealMadrid ellen egyazon találkozón: Sanudo (Racing) 1982-ben és Martín Domínguez (Osasuna) 1989-ben.
+ Bale egyik kedvenc stadionja az Anoeta: ötödik itteni kiszállásán is szerzett gólt, összesen hatot a Real Soci pályáján.