Folytatódik-e a Barca-díszmenet? • SportTV

Folytatódik-e a Barca-díszmenet?

2017. 09. 19. 09:36    
Olvasási idő: 2 perc

Folytatódik a La Liga-maratoni: a múlt pénteken kezdődő, jövő hétfőn záruló 11 napos szakaszban mindennap játszanak minimum egy találkozót a spanyol bajnokság élvonalában. Kedden speciel kettőt – mindkettőt mutatjuk is a Sport1-en.

VALENCIA–MÁLAGA

Örülhetnek a Mestallában: az elmúlt két szezon kínszenvedése után egyre stílusosabb és egyre eredményesebb csapat kezd kialakulni Marcelino García Toral keze alatt. Ezen még a Levante elleni hétvégi remi sem változtat. A városi derbik amúgy is mindig háromesélyesek, ráadásul a kisebbik valenciai együttes épp ugyanott, ugyanúgy igazolta kvalitásait, mint a nagyobbik, a Santiago Bernabéuban egy iksszel. A Málaga nem biztos, hogy többre képes, mint amit jelenlegi helye mutat. Az Atlético elleni szoros 0–1 szép eredmény, de játékban azért jóval nagyobb volt a különbség a két együttes között, a naposparti csapat jó, ha egy-két életerős kontrára volt képes. Ha a Mestallában érvényesül a papírforma, a Valencia stabilizálhatja magát a liga élcsoportjában, az egykori Real-ikon Míchel, az andalúziaiak mestere viszont lassan már kezdhet új állást keresgélni magának…
(Örök mérleg az élvonalban: 72 mérk.– 40 Valencia-győz.–19 dönt.–13 Málaga-győz./117–66-os gólkül.; Valenciában: 36–26–9–1/74–27; a 2016–17-es idényben: Valenciában 2–2, Málagában 0–2)

BARCELONA–EIBAR

Noha Ernesto Valverdének a védelmével aligha van baja, mégis meglepőt húzott az Eibar ellen hazai mérkőzés előtt. Kihagyta a keretből Samuel Umtitit, aki pedig egyre magabiztosabban mozgott a katalán védelem közepén, sőt egyre többször ment fel a támadásokkal is. Az eddig a rotációs elvvel szembehelyezkedő, az állandó kezdőcsapatot favorizáló mester most éppen a pihentetéssel indokolta döntését. Így előtérbe került a korábban kirobbanthatatlan Mascherano (az új idényben a szuperkupát is beszámítva 6 meccsből csak kétszer volt kezdő, a Real elleni 0–2-n és az Alavés elleni 2–0-n, igaz, mindkettőt végig is játszotta) játéka és Vermaelen is visszakerült a meccskeretbe. A sérült Dembélé helyét Aleix Vidal foglalja el. A közel négy hónapra kieső franciával kapcsolatos hír, hogy Sakari Orava szikéje alá kerül Helsinkiben. A finn „csodadoktor” korábban Pep Guardiolát, David Beckhamet és Marco van Bastent is operálta, kiváló kapcsolatokat ápol vele a Barcelona. (A Marca pedig nem lenne a Marca, ha kajánul nem jegyzi meg: a csatár sérülésével 10 millió eurót spórolt a Barca, ugyanis a bónuszfeltételek közt van egy olyan is a szerződésében, hogyha ebben az idényben 50 meccset lejátszik a gránátvörös-kékeknél, pluszban ennyit kellett volna utalniuk a Dortmundnak…)
A vendég Eibar eddigi három élvonalbeli idényében még pontot sem szerzett a Barcelona ellen, sem otthon, sem idegenben. Az idén májusi bajnoki záró fordulóban ugyan szünetben vezetett 1–0-ra, a második játékrészben azonban kapott egy négyest. Így erősen kétséges, hogy éppen most a Camp Nouban töri-e meg negatív sorozatát. Nagy pénzzel azért ne fogadjanak rá!
(Örök mérleg az élvonalban: 6 mérkőzés, 6 Barca-győz., 20–3-as gólkül.; Barcelonában 3 mérk., 3 Barca-győz., 10–3-as gk.; a 2016–17-es idényben: Eibarban 4–0, Barcelonában 4–2)

LaLiga Santander, 5. forduló. Sport1 19:45 Alavés–Villarreal (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András); Sport1 22:00 Barcelona–Eibar (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Petur András)