A Jaguars otthon van Londonban • SportTV

A Jaguars otthon van Londonban

2017. 09. 25. 12:47    
Olvasási idő: 2 perc

Sorozatban harmadszor is nyert a Jacksonville Londonban, újra parádézott Tom Brady, senki nem tudja megállítani a Chiefs újoncát. Az első évesekkel elégedettek lehetnek Philadelphiában is. Ezek történtek az NFL 3. játékhetének vasárnapján.

2017-ben, rekordot jelentő négy alkalommal játszanak alapszakamérkőzést Londonban. Az elsőn, 84.592 néző előtt a Jacksonville Jaguars 44-7-re verte a Baltimore Ravenst a Wembleyben. A Jax tight endje Marcedes Lewis három touchdownt érő elkapással zárt, amely a legtöbb Londonban elért elkapás egy játékostól a nemzetközi mérkőzések 2007 óta íródo történelmében. A Jacksonville történetében három elakpott TD-s meccset csak Allen Robinson (2015, a Tennessee ellen) és Jimmy Smith (2000, a Baltimore ellen) tudott felmutatni, és most már Lewis.
A Jaguars igencsak otthon érezheti magát a brit fővárosban, hiszen sorozatban harmadik londoni mérkőzésén arat győzelmet, úgy, hogy legalább 30 pontot szerez.

A New England irányítója Tom Brady 71,4 százalékos pontossággal, 378 yarddal, 5 touchdownpasszal és 146,2-es irányító mutatóval zárta az utolsó percben 36-33-ra megnyert, Houston elleni találkozót. Pályafutása során Bradynek ez volt a hatodik olyan összecsapása, ahol legalább 5 touchdownpassza oszt ki úgy, hogy nem dob interceptiont. Egyedül Drew Brees tud ennél többet, hetet felmutatni ilyen mutatók mellett.
Csapattársa, a tight end Rob Gronkowski egy elkapott touchdwonnal zárt a Houston ellen, így karrierje 91. találkozóján eljutott a 70. touchdownjáig. Gronk ezzel a liga történetének ötödik leggyorsabb játékosa lett, aki eléri ezt a mérföldkövet. Nála csak Hall of Famer, Lance Alworth (80. meccsen), Jerry Rice (81.) Don Hutson (85.) és Randy Moss (89.) volt gyorsabb.

A Kansas City Chiefs újonc futója Kareem Hunt 183 kombinált (172 futott, 11 elkapott) yarddal zárt a Los Angeles Chargers ellen 24-10-re megnyert összecsapáson. Pályafutása első három meccsén így már hat touchdownnál (4 futott, 2 elkapott) jár. Ilyen hatékony bemutatkozásra csak Billy Sims (1980, Detroit Lions) és Dutch Sternaman (1920 Decatur Staleys) volt képes.
Hunt a három meccsen összesen 538 yardot gyűjtögetett össze, nála csak Sims (562) tudott tövvet szerezni pályafutása első három meccsén.

A Philadelphia Eagles újonc rúgója nem szívbajos típus. Jake Ellliott ugyanis egy 61 yardos mezőnygóllal, az utolsó pillanatban nyerte meg csapatának a New York Giants elleni rangadót. Ilyen távolról még soha nem talált be újonc rúgó az NFL történetében!

Újra csillogott a New York Giants elkapója Odel Beckham Jr., aki 9 elkapással és két touchdownnal tartotta meccsben csapatát a Philadelphia ellen elvesztett rangadón. Beckham 45. találkozója után már 301 karrierelkapással áll, nála gyorsabban soha senki nem érte el ezt a számot, így Anquan Boldin 47 meccses korábbi rekordja már csak a második helyre elegendő a ranglistán.

A Cincinnati Bengals elkapója, AJ Green 10 elkapásból 111 yardot szedett össze a Green Bay ellen, hosszabbításban elvesztett mérkőzésen. AJ Green karrierje 89. meccsén hozta össze 500. elkapását és 50. touchdownját, ezzel igencsak elit klubhoz csatlakozott. Korábban ugyanis csak Larry Fitzgerald és a Hall of Famer Marvin Harrison volt képes arra a bravúrra, hogy első 90 meccsén legalább 500 elkapást és mellé 50 touchdownt gyűjtsön.

Case Keenum, a Minnesota Vikings irányítója 75,8 százalékos pontossággal, 369 yarddal 142,1-es irányító mutatóval és három touchdownnal zárta a Tampa Bay ellen 34-17-re megnyert mérkőzésen. A Buccaneers történetében ezzel Keenum lett a második irányító aki, 75 százaléknál jobb pontosságaal, legalább 360 yarddal, legalább háromtouchdownnal és eladott labda nélkül zár egy meccsen. Rajta kívül erre csak Tommy Kramer volt képes, még 1980-ban, a Cleveland ellen.