Wentz 350 ezret fizethet a sikerért • SportTV

Wentz 350 ezret fizethet a sikerért

2017. 09. 27. 08:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Carson Wentznek, a Philadelphia Eagles irányítójának drága mulatság lehet csapata legutóbbi, New York Giants elleni győzelme. Akár több mint 350 ezer dollárt is átutalhat a győztes mezőnygól szerzőjének.

Ha NFL-mérkőzésen mikrofon van rajtad, ráadásul bekapcsolva és még beszélsz is, akkor ne csodálkozz, ha abból drága mulatság lesz. Carson Wentz számára okvetlenül. A Philadelphia Eagles quarterbackje a New York Giants elleni mérkőzés utolsó másodpercében, amikor újonc rúgó csapattársa, Jake Elliott 61 yardos mezőnygólhoz készült, a következőket mondta a mellette álló Kamu Grugier-Hillnek: „Rohadtul odaadnám neki a meccspénzemet. Oda fogom adni neki a meccspénzemet, ha berúgja.”
Nos, Elliott berúgta, mindennemű előjel nélkül. Eleve neki a Cincinnati Bengalsben kellene játszania, hiszen az a csapat választotta ki az idei draft ötödik körében. Csakhogy az Eaglesnél az első héten megsérült Caleb Sturgis, a kezdő rúgó, így a vezetők gyorsan elhozták Elliottot a Bengalstől. Aki aztán az első meccsén kihagyott egy jutalomrúgást és egy 30 yardos mezőnygólt, a Giants ellen meg korábban 52 yardról rontott. Erre a végén bevágta 61 yardról (az egyetemen 53, 54 és 56 yardról volt sikeres kísérlete), ami franchise-rekord, ráadásul újonc kicker ilye messziről még nem szerzett győztes mezőnygólt az NFL-ben.
Darren Rovell, az ESPN szakírója úgy számolt, Wentz hetente 31 765 dollárt visz haza, ennyit kellene fizetnie Elliottnak. Csakhogy később a Pro Football Talk elemzői rájöttek, ez csak a „technikai része” a fizetésének, hiszen emellett négy évre 17,6 millió dolláros aláírási pénz üti a markát, valamint 1,122 millió dollárt kap edzőtábori bónuszként is, így a szerződéses konstrukció szerint 356 646 dollárt keres hetente 2017-ben az NFL-ben. Elliott heti fizetése 27 352,94 dollár, szép bónusz lenne, ha egy rúgásért megkapná ennek a tizenháromszorosát.

(Sport TV)