Nadal második fellépése • SportTV

Nadal második fellépése

2017. 10. 05. 06:14    
Olvasási idő: 2 perc

Mindkét ATP 500-as tornán már a negyeddöntőért csatáznak a játékosok. Pekingben másodszor lép pályára a világelső Rafa Nadal, Tokióban pedig az harmadik kiemelt Milos Raonic a helyiek jelenlegi legjobb játékosával mérkőzik meg.

TOKIÓ

Az első találkozón Alekszandr Dolgopolov (a világranglistán 44.) küzd meg az amerikai Steve Johnsonnal (vlr.: 46.), aki az első körben a második kiemelt Thiemet búcsúztatta. A két versenyző korábban háromszor találkozott egymással, az ukrán 2–1-re vezet párharcukban. 2015-ben Bécsben még az amerikai nyert elsőre, három szettben, az ukrán tavaly Acapulcóban két játszmában egyenlített, majd ugyabcsak tavaly a madridi 1000-esen ismét Dolgopolov győzött, a döntő szett rövidítésében.
Ezutén tenisz helyett egy kis jkosárlabda követketzik, az NBA Global Games keretében Sencsenben játszik előszezonos mérkőzést a Minnesota Timberwolves a bajnok Golden State Warriorsszal.
A nap utolsó mérkőzésére visszatérünk Tokióba, ahol a harmadik kiemelt Milos Raonic (vlr.: 12.) játszik a Nisikori távollétében egyetlen igazi japán reménység, Szugita Juicsi (vlr.: 40.) ellen. A Touron kétszer már találkoztak egymással, mindkétszer – öt éve ugyanitt, Tokióban, az első körben, döntő szett rövidítésben 7-1-re és tavaly Cincinnatiban ugyancsak döntő szettben 6:1-re – a kanadai győzött. Azt megelőzően játszottak egy challenger tornán is, a kanadai Granbyben 2009-ben, akkor viszont a japán játékos nyert egy rövidítéses és egy sima 6:1-es játszmában.
Sport2 5:00-től ls kb. 11:14-től: ATP 500, Tokió, második forduló (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)

PEKING

A kínai fővárosban ezúttal fél 9-től kezdünk, az argentin Leonardo Mayer (vlr.: 54.) és a 6. kiemelt John Isner (vlr.: 17.) csatájával. Kétszer már megmérkőztek egymással, mindkétszer a szervagyáros ametikai győzött, tavalyelőtt a római 1000-esen két szettben, idén Houstonban két ellentétes végű rövidítés után a döntő játszmában 6:3-ra.
Ezután, nem előbb mint fél 11-től jövünk Rafa Nadallal, akik az oroszok jelenlegi második legjobbja, Karen Hacsanov (vlr.: 42.) ellen mérkőzik, akit korábban egyszer már legyőzött. Idén Wimbledonban a 32 között találkoztak, a spanyol zseni 6:1, 6?:4. 7:6(3)-ra bizonyult jobbnak. A program fél 1-től a 7. kiemelt Tomás Berdych (vlr.: 30.) a pillanatnyi orosz éljátékos, Andrej Rubljov (vlr.: 39.) ellen lép pályára. Eddig egyszer játszottak, a miami 1000-esen az első fordulóban a cseh egészen simán, 6:3, 6:2-re győzött. Délután 3-kor Fabio Fognini (vlr.: 26.) mérkőzik meg a 2. kiemelt Alexander „Sascha” Zverevvel (vlr. 4.) Sajátos módon ők is egyszer játszottak eddig, és ők is az idén, Rómában a salak pályás 1000-es torna nyolcaddöntőjénbn az orosz származású német két, egyformán 6:3-as játszmában bizonyult jobbnak.

Sport1 8:30-tól: ATP 500, Peking, második forduló (kommentátor: Farkas Norbert és Matuz Krisztián, szakkommentátor: Taróczy Balázs); Sport2 15:00-től: ATP 500, Peking, második forduló (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Taróczy Balázs)