Szombaton nem lesz újabb kijutó? • SportTV

Szombaton nem lesz újabb kijutó?

2017. 10. 07. 07:23    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton a kézilabda nemzetközi kupamérkőzések kicsit korlátozzák élő vb-selejtezőink közvetítéseinek számát. Csak két mérkőzést adunk élőben, hármat – köztük a svájci-magyart is – felvételről, és szokásos gólösszefoglalónk is – szoros kivételként átkerül a Sport2 csatornára. Elméletileg két csapatnak, Franciaországnak és Svájcnak is negvan a matematikai esélye arra, hogy további európaiként csatlakozzon az eddig a vb 32-es döntőjére kijutott európai országokhoz, de ehhez eléggé képtelennek tűnő eredményalakulásokra is szükség lenne…

BOSZNIA-HERCEGOVINA–BELGIUM

A H-csoportból a belgák – a selejtezőkből Európából elsőként – már szeptemberben megszerezték a vb-részvételi jogot. A szombat kora esti szarajevúi összecspásnak inkább a házigazda bpsnyákok számára van valói tétje? Győzelem esetén a nagy valószínűséggel pótselejtezőt érő 2. helyen maradnának. Ha azonban az őket követő görögök ciprusi vendégjátéka valamelyik fél győzelmével érne véget, és a bosnyékok pontot vesztenének, netán kikapnának az eddig kiemelkedően teljesítő belgáktól, a győztes fél kerülne előnybe a továbbjutás reményét jelentő helyért folytatott harcban. Belgium a 100%-os Németországgal és Svájccal, valamint a már továbbjutott Angliával és Spanyolországgal, meg a 2. helyért is csak harcoló Walesszel együtt őrzi veretlenségét, aligha mondana le jó szívvel ezzel az elegáns statisztikai adatról.

BULGÁRIA–FRANCIAORSZÁG

A korábban biztos A-csoportelsőnek látszó franciák a stockholmi vereséggel és a Luxemburg elleni hazai pontvesztéssel jelentősen gyengítették pozíciójukat. Ettől még akár szombaton kijuthatnak a vébére, de ehhez szófiai győzelmük mellett a svédek Luxemburg elleni hazai vereségére is szükségük lenne, amely eredmény felettébb valószínűtlennek tűnik. Maga a Vaszil Levszki Stadioban aratott győzelem is kisebbfajta bravúrral érne fel, a bolgárok ugyanis a hazai pálya előnyéről szóló futballközhelyt tökéletesen modellezték ebben a sorozatban: mind a négy hazai találkozójukat megnyerték és mind a négy idegenbelit elveszítették. A franciák viszont az eddigi 4 kiszállásukból csak kétszer nyertek, a stockholmi blama mellett még Minszkben is elestek két fontos ponttal döntetlenjükkel. Persze ha klasszisaik hozzák magukat, akár több góllal is legyőzhetik házigazdájukat, s akkor a tizedik játéknapon hazai pályán Fehéroroszország ellen véglegesíthetnék oroszországi tornarészvételüket.

FELVÉTELRŐL…

… közvetítjük a Sport1-en 21:30-tól a már említett Svédország–Luxemburg találkozót, amelyen a svédeknek az esetleges győzelem gólkülönbsége sem mellékes, mert a skandinávok akár pontegyenlőseggel is végezhetnek a franciákkal, s ebben az esetben a gólkülönbség az első holtversenydöntő szempont. 23:30-tól a mi csoportunkból, a B-ből következik egy mérkőzés, az Andorra–Portugália találkozó. Ronaldóék góldifferenciája most is imponáló (+24), ez még tovább javulhat a serravallei találkozón. Amint azt nézőink megszokhatták, most is láthatják éjféltől (a Sport1-en) a magyar válogatott aktuális meccsét, ezúttal a Svájc elleni bázeli összecsapást.

A 9. FORDULÓ 3. JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

Svédország–Luxemburg, A-csoport (felv., Sport1 21:30)
Bulgária–Franciaország, A-csoport (Sport2 20:30)
Fehéroroszország–Hollandia, A-csoport
Feröer–Lettország, B-csoport
Andorra–Portugália, B-csoport (felv., Sport1 23:30)
Svájc–Magyarország, B-csoport (felv., Sport2 éjféltől)
Bosznia-Hercegovina–Belgium, H-csoport (Sport2 17:45)
Gibraltár–Észtország, H-csoport
Ciprus–Görögország, H-csoport
Gólösszefoglaló a nap mérkőzéseiről (Sport2 23:00)

Európai vb-selejtezők. Sport2 17:45 Bosznia-Hercegovina–Belgium H-csoportmérkőzés (kommentátor: Faragó Richard); Sport2 20:30 Bulgária–Franciaország A-csoportmérkőzés (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hegyi Iván és Várhidi Péter); Sport1 21:30 Svédország–Luxemburg A-csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Gyulai Miklós); Sport2 23:00 gólösszefoglaló a nap mérkőzéseiről (kommentátor: Farkas Norbert és Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hegyi Iván és Várhidi Péter), Sport1 23:30 Andorra–Portugália B-csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Farkas Norbert); Sport2 éjféltől Svájc–Magyarország B-

csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Fülöp László)