Tovább tart a Jaguars-gála • SportTV

Tovább tart a Jaguars-gála

2017. 10. 09. 12:10    
Olvasási idő: 2 perc

Fournette szétfutott, Garrett letaglózta, Wentz és a többiek szétdobálták, Vinatieri pedig mindenhonnan bevágta. Ez történt az NFL 5. játékhetének vasárnapján.

A Green Bay irányítója, Aaron Rodgers 221 yarddal és 3 touchdownt érő átadással és 122,9-es irányító mutatóval zárta a Dallas ellen 35-31-re megnyert összecsapást. Vele szemben a Cowboys quarterbackje, Dak Prescott 251 yardot, szintén három TD-t és 105,2-es mutatót hozott össze. A liga történetében ezen a találkozón csapott össze egymással a két legjobb karrier qb-mutatót összehozó irányító. Rodgers eddigi pályafutása során ugyanis 104,1-es, Prescott pedig 101,6-ossal dicsekedhet.

A Jaguars újonc futója Leonard Fournette 181 yardal és 2 touchdownnal terhelte meg a Pittsburgh védelmét, közte egy 90 yardos, brutál hatpontossal a negyedik negyedben. A 22 éves és 263 napos Fournette a liga törétnetének legfiatalabbja, aki ilyen hosszú futással szerez touchdownt. Ráadásként rajta kívül mindössze négyen voltak képesek arra a bravúrra, hogy pályafutásuk első 5 mérkőzésének mindegyikén képes legalább egy touchdownra.

Ráadásként a Jacksonville védelme 5 interceptiont szerzett Ben Roethlisberger kárára, ezek közül Telvin Smith (28 yard) és Barry Church (51) touchdownt is szerzett az ellopott labdából. A két interception után szerzett touchdown rekord a Jacksonville Jaguars történetében.

A Los Angeles Chargers irányítója, Philip Rivers 3 TD-vel zárta a New York Giants ellen 27-22-re megnyert összecsapást. A másik oldalon Eli Manning két touchdownt tudott felmutatni, de ez is kevés volt, hogy a Giants megszerezze első győzelmét a szezonban. A két irányítót 2004-ben választották ki a drafton, ami azért érdekes, mert ez volt az első eset, hogy két egy évfolyamban kiválasztott irányító találkozik egymással úgy, hogy mindketten 300-nál is több touchdownt osztottak ki eddigi karrierjük során. Ketten együtt összesen 646 TD-nél járnak, ennél csak az 1983-as játékosbörze két eminense, Dan Marino és John Elway hozott össze többet (699) 1998-as találkozásuk alkalmával.

A Philadelphia Eagles irányítója, Carson Wenzt 304 yarddal, 4 touchdonnal és 128,3-as irányító mutatóval zárta az Arizona ellen 34-7-re megnyert összecsapást. Az első negyed után még hibátlan mutatóval (158,3) álló Wentz már akkor túl volt 3 touchdownon, ezt rajta kívül korábban senki nem tudta megcsinálni az Eagles csapatában.

Az Indianapolis Colts veterán rúgója, Adam Vinatieri négy mezőnygólt, köztük egy 51 yardos, győzelmet jelentőt vágott a póznák közé a San Francisco ellen, hosszabbításban 26-23-ra megnyert meccsen. Viantieri ezzel pályafutása során 24. alkalommal szerzett hárompontost az utolsó percben, és 10. hosszabbításban belőtt mezőnygólját is ünnepelhette. Mindkettő rekord az NFL-ben. Ráadásként Vinatieri ezen a találkozón szerezte meg 2400. pontját (a végére 2411-ig juttott), erre rajta kívül ketten, Morten Andersen (2544) és Gary Anderson (2434) volt képes.

A Colts másik veteránja, a futó Frank Gore 48 yardot hozott össze a 49ers ellen, ezzel már 13.304-nél jár karrierje során, megelőzve az örökranglista hetedik helyén a Hall of Famer Eric Dickersont.

A Carolina Panthers tight endje Ed Dickson 5 elkapásból 175 yardot szedett össze a Detroit ellen 27-24-re megnyert mérkőzésen. Dickson a liga történetének második tight endje, aki 5, vagy annál kevsebb elkapásból képes összekapni legalább 175 yardot. Rajta kívül Dave Kocourek a Buffalo színeiben volt erre képes még 1961-ben.

A Cleveland Browns újonc védője, a legutóbbi draft első helyén kiválasztott Myles Garrett vasárnap, a New York Jets ellen lépett első alkalommal pályára az NFL-ben. Garrett első játékával sackelte az ellenfél irányítóját, majd később mégegyszer földre vitte Josh McCown, ezzel ő lett a liga törétnetének első játékosa, aki egynél több alkalommal szerez sacket bemutatkozó mérkőzésén.