Örömök és bánatok a hétvégéről • SportTV

Örömök és bánatok a hétvégéről

2017. 10. 09. 12:55    
Olvasási idő: 2 perc

Derűre ború – tartja a magyar szólás, és mivel műsorunk szerkezete állandó – előbb van a kézilabda, utána a futball – , ennek megfelelően alakul a beszélgetés menete hétfőn kora este is.

Mert kézilabdacsapataink több okot adtak az örömre, mint a szomorkodásra. A két BL-ben szereplő férfiegyüttesünk közül a Telekom Veszprém az első félidőben elengedte kissé a megfiatalított Kielt, de a második játékrészben nemcsak egyenlíteni tudott, hanem a félidő derekán át is vette a vezetést, majd a végére bizonyossá tette győzelmét, amellyel továbbra az elitiga egyetlen százszázalékos csapatának is bizonyul. A MOL-Pick Szeged a maga meccse jelentős részében hátrányban játszott, a végén mégis bravúrosan pontot mentett a címvédő Vardar ellen, megfosztva a macedón sztárcsapatot hibátlan mérlegétől. A Győri Audi ETO pedig egész egyszerűen kézilabdaparádét rendezett csoportbeli legerősebb ellenfelével, a Midtjyllanddal szemben. A címvédő a játék minden ellenében felülmúlta dán ellenfelét, időnként valóságos örömjátékkal szerezte megelső két pontjáta kiírásban.
Ezen a ponton sajnos véget ér a pozitív elemezni való, a másik Vardar-meccs, a Fradi női csapatáé ugyanolyan magátóél értetődő vereséget hozott Szkopjében, ahogy a győri lányok nyertek Győrött. Igaz, legalább a tönkreverést elkerülte a pesti zöld-fehér csapat, erről azért lehet egy-két jó szava is kézilabdás triónknak, Borsos Attila és Tóth Tímea szakkommentátorunknak és Matuz Krisztián szakmailag is kiválóan felkészült kommentátorunknak.

A futballista kvartettnek, Hajdu Attilának, Nyilasi Tibornak, Puhl Sándornak és Várhidi Péternek sokkal hálátlanabb szerepet osztott a sors, azaz inkább a magyar labdarúgó-válogatott. Szakembereinknek a bázeli nagy verésről kell beszélniük, amellyel válogatottunk az elmúlt évtized leggyengébb esztendejét könyvelheti el, függetlenül a feröeriek elleni záró vb-selejtezőtől és a hátralévő két felkészülési találkozótól. Szóba kerül majd kapussors, gyámoltalan csatárjáték, a középpálya gyengesége, talán vb-döntős bírónknak, Puhl Sándornak nem kell majd olyan alaposan elemeznie szűk szakterületén – ez a mérkőzés biztosan nem a játékvezető(kö)n múlott…

A stúdióban szokásos műsorvezető párosunk, Takács Rita és Petur András gombolyítja a beszélgetés fonalát.

A Sport1-en hétfőn, a labdarúgó vb-selejtezők miatt a megszokottnál korábban, 18:30 órától élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című show-műsorunkkal.