Két pontért megy Plockba a Szeged • SportTV

Két pontért megy Plockba a Szeged

2017. 10. 11. 18:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Két BL-mérkőzést közvetítük szerda este a kézilabda Bajnokok Ligájából, mindkettőt Lengyelországból. Az elsőn – a számunkra fontosabb – férfimérkőzésen a Szeged látogat Plockba, a másodikon a tavalyi BL-győztes bukaresti női csapat Gdyniába.

Egy-egy idegenbeli vereség és győzelem (Nantes, Zágráb) és 1-1 hazai győzelem valamint döntetlen után a MOL-Pick Szeged most azzal a céllal utazik Plockba, hogy megszerezze második házon kívüli győzelmét a BL jelen kiírásában.
A két csapat korábban csak egyszer szerepelt közös csoportban a BL-ben, a 2008–09-es kiírásban, akkor Plockban 26–16-os, Szegeden 26–17-s győzelmet aratott a magyar együttes. A lengyel csapat eddig ebben a kiírásban egy remit játszott (legutóbb Zágrábban), a mások három mérkőzését — a Löwen ellen idegenben,legutóbbi bajnok Vardar és a 4. Barcelona ellent otthon – elveszítette. Reméljük az egyre jobb formába lendülő szegediek bebizonyítják, már ők is „final fouros” szinten állnak, azaz könnyedén elviszik a két pontot a lengyel együttes otthonából.
(Korábbi európai kupamérleg: 2 mérkőzés, 2 Szeged-győzelem, 33–52-es gólkülönbség. Legutóbbi mérkőzés: 17–26, 2008. november 23-án Szegeden.)

A szegediek találkozója után női mérkőzés következik. A BL-újonc Vistal Gdynia, idei lengyel bajnok együttes a tavaly BL-győztes, idén -bronzérmes bukaresti CSM-mel mérkőzik- A hazai együttes a nyitó fordulóban idegenben 27–21-re kikapott a dán Nyköbing Falstertől, a román gárda hazai környezetben 30–18-ra, azaz nagy különbséggel győzte le a szintén korábbi BL-győztes szlovén Krim Mercator Ljubkjanát. Ezen a találkozón is a vendég együttes a favorit, így könnyen meglehhet, hogy szerdán nem marad BL-pont Lengyelországban!

Sport1 17:30 VELUX EHF Champions League, Wisla Orlen Plock–MOL-Pick Szeged A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Vadkerti Attila); Sport1 20:00 Vistal Gdynia–CSM Bucuresti női BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)