Barca: 15 veretlen Atleti-bajnoki • SportTV

Barca: 15 veretlen Atleti-bajnoki

2017. 10. 16. 08:42    
Olvasási idő: 2 perc

Szokásos statisztikai összeállításunkban a két örök rivális, a Real és a Barcelona aktuális fővárosi bajnokija kerül górcső alá. A Real ismét nyert a Getafe ellen idegenben, a Barca ismét nem kapott ki az Atléticótól – immár hét és fél esztendeje a LaLigában.

GETAFE–REAL MADRID 1–2

+ A Real Madrid 13. egymást követő idegenbeli győzelmével LaLiga-rekordot javított. A korábbi csúcsot a Barcelona állította fel 2010 májusa és 2011 januárja között 12 házon kívüli győzelemmel.
o Karim Benzema és Cristiano Ronaldo is most, a 8. fordulóban szerezte meg első találatát a LaLiga 2017–18. évi kiírásában. A francia csatárnak ez a 123. bajnoki gólja volt a királyi klubban.
= CR7 12 legutóbbi Getafe elleni bajnokiján már a 11. gólját szerezte, amelyben három (!) mesterhármas is benne foglaltatik.
+ A négyszeres aranylabdásnak 28 kapura lövésre – ezekből 7 találta el a kapu felületét – volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze idénybeli első LaLiga-találatát.
o A Getafe elmúlt 15 bajnokijukból a 14.-et veszítette el a Real Madrid ellen.
= Jorge Molina 8. bajnokiján 5. gólját érte el a Real ellen, az több, mint amennyit bármely LaLiga-csapat ellen szerzett.
+ Zinédine Zidane 100. tétmeccsén 75. győzelmét szerezte meg a Real Madrid élén, emellett 17 döntetlenje és 8 veresége van. Játékosai ez alatt 273 gólt szereztek és 101-et kaptak.

ATLÉTICO MADRID–BARCELONA 1–1

+ Messi most nem szerzett gólt, a harmadik idegenbeli Barca-bajnokin sorrendben. Ilyen hosszú góltalansági szériája legutóbb több mint egy éve, 2016 áprilisa és augusztusa közt volt a Camp Noutól távol.
o Az ötszörös aranylabdás 6. kapufáját lőtte ebben a bajnokságban a szabadrúgásával. Ennyiszer egyetlen játékos sem találta el a kapu keretét az öt nagy európai topbajnokságban.
= 2014 nyara, Luis Suárez Barcelonába szerződése óta a LaLiga összesített góllövőlistáját Messi 102 góllal vezeti, Cristiano 87 találatot jegyez, az uruguayi gólvágó 85-tel a harmadik.
+ Továbbra is tart a Barcelona hosszú nyeretlen szériája új vagy felújított stadionokban lejátszott első mérkőzésén. Legutóbb a katalán óriás 2001-ben Oviedóban tudott nyerni 3–2-re az új Carlos Tartiere Stadionban, azóta a Mallorca, az Espanyol, az Athletic Bilbao és most az Atlético új stadionjában sem sikerült győznie első látogatásakor.
o Az Atlético Madrid 15 bajnoki óta nem tudja legyőzni a Barcelonát. Ez volt ebben a szériában a 4. döntetlenje, 11 vereség mellett.
= Diego Simeone edzőként még nem veszített mérkőzést, amikor az ellenfelet Ernesto Valverde vezette Az argentin mester mérlege 6 győzelem, 3 döntetlen a spanyol szakvezető csapatai ellen. Ugyanakkor a Barcelona ellen – bajnokin – még nyeretlen, csapata 4-szer remizett, 8-szor kikapott a katalánoktól.
+ Saúl Niguez gólját 18-as passzsorozat előzte meg az Atlético részéről. Ilyen hosszú átadásszéria végén a Barca legutóbb a 2005–06-os idényben kapott gólt.