Győr: a legnehezebb csoportmeccs • SportTV

Győr: a legnehezebb csoportmeccs

2017. 10. 21. 09:15    
Olvasási idő: 2 perc

Mindkét női kupacsapatunk nehéz feladat elé néz szombaton. A BL-címvédő győriek legerősebb csoportriválisuk otthonában lépnek fel, a váciaknak pedig 7 gólos hátrányt behozva kellene fordítaniuk az EHF-kupában a 3. selejtező körbe jutáshoz.

ROSZTOV-DON–GYŐRI AUDI ETO KC

Már a sorsolás pillanatában nyilvánvaló volt, hogy a Rosztov-Don nagyobb játékerőt képvisel, mint a Midtjylland és Brest Bretagne. A győriek ennek megfelelően borzasztóan kemény csatára készülnek a fizikailag kiváló orosz együttes ellen. A két csapat eddig kétszer két méerkőzést játszott a nemzetközi kupákban. 2003-ban a KEK nyolcaddöntőjében az oroszok 4, a győriek 8 góllal győztek otthon, a tavalyi BL-csoportkörben az ETO oda-vissza megverte a Rosztovot. „Nagyon idegesek voltunk eddig a sorozaton, emiatt nem használtunk ki számos gólhelyzetet a Brest és a Midtjylland ellen. Lehet, hogy a játékosokat megfogja a tavalyi rosszul sikerült szezon” – mondta az EHF honlapjának Frederic Bougeat, a rosztoviak francia vezetőedzője. Ha elfogadjuk a logikáját, a győrieket meg fel kell dobnia a tavalyi remeklésnek. Úgy legyen!
(Eurokupa-mérlegük: 4 mérkőzés, 1 Rosztov-győzelem, 3 Győr-győzelem, 95–107-es gólkülönbség-Legutóbbi mérkőzés: 25–21, 2016. november 19-én Győrött.)

VÁCI NKSE–BUXTEHUDER SV

Hétgólos hátrányt szedett össze a váci együttes egy hete Németországban. Pedig a szünetben még szorosan alakult a találkozó, csupán egy góllal (15–14) vezettek a házigazdák. Ám a második félidőben a mieink nem nagyon bírtak a Fischer, Kaiser, Schirmer trióval, akik fejenként 7 gólt szórtak, azaz együtt 21-szer találtak be a mieink kapujába. A váci együttesből Lakatos volt a legeredményesebb, 6 góllal. A vége 33-26 lett, a németek javára. Nagy kérdés, a visszavágóra a váciak olyan tapasztalt klasszisai, mint Hornyák, Szamoránsky vagy a brazil De Souza össze tudják-e kapni magukat és átsegíteni a többieket a hullámvölgyeken. Csak ebben az esetben van remény arra, hogy be tudják hozni a Buxtehude nem ledolgozhatatlan, de tekintélyes előnyét.

Sport1 15:30 Rosztov-Don–Győri Audi ETO női kézilabda BL B-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 17:45 Váci NKSE–Buxtehuder SV női kézilabda EHF-kupa selejtező, 2. forduló, visszavágó (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)

Összejön-e a görög-belga finálé?

A pénteki negyeddöntők során az esélytelenebb hazai versenyzőnek, Ruben Bemermalsnak (a világranglistán: 98.) sikerült az, ami az első kiemelt Goffinnek nem: bejutni az antwepeni ATP 250-es teniszverseny elődöntőjébe. A genki játékos ellenfele a 3. kiemelt, francia házi rangadót megnyerő Jo-Wilfried Tsonga (vlr.: 17.) lesz, akivel korábban még nem mérkőztek a Touron. Ugyancsak nincs előzménye még a másik elődöntőnek, amelyben két meglepetés-győztes, a David Ferrert legyőző 4. kiemelt argentin Diego Schwartzman (vlr.: 26.) csap össze a Goffint vesztett első szett után két rövidített játszmában megverő ifjú görög titánnal, Sztefanosz Cicipasszal (vlr.: 122.). A mindössze 19 esztendős athéni játékos győzelme esetén alighanem már a jövő hétfőn aktuális világrangsorban bekerül a legjobb százba, s állandó szakértőnk, a Davis-kupa-sikerkapitány Köves Gábor szerint jövőre akár a top 50-be is eljuthat.
Sport2 14:00 European Open ATP 250-es tenisztorna, elődöntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)