A Szörnyeteg lehagyta Abdul-Jabbart • SportTV

A Szörnyeteg lehagyta Abdul-Jabbart

2017. 10. 24. 11:28    
Olvasási idő: < 1 perc

Jannisz Antetokounmpo félelmetes tempóban kezdte az NBA-idényt, négy mérkőzés után már egy Kareem Abdul-Jabbar rekordot is átadott a múltnak.

„Pénteken játszottunk, így szombaton néztük meg az első filmet a Milwaukee játékáról. Csak ültem és élveztem a nagyszerűségét. Nem csupán a méreteire és az atletikusságára gondolok, hanem az energiaszintjére, a lelkesedésére, arra, hogy élvezi a játékot. Élmény nézni, amit művel. Aztán eljutottam odáig, hogy mit is tudunk kezdeni vele?” – méltatta Jannisz Antetokounmpót, a Milwaukee Bucks óriását Steve Clifford, a Charlotte Hornets vezetőedzője. Nos, most már elmondhatjuk, a videózás szinte semmit sem ért, a „Görög szörnyeteg” 32 pontot dobott a Charlotte-nak, jelentős érdemeket szerezve csapata 103–94-es győzelmében.

De még csak nem is emiatt kell megemlékezni a 22 éves kosarasról. Hanem azért, mert a szezon eddigi négy mérkőzésén sorrendben 37, 34, 44 és 32 pontot dobott, összesen 147 pontnál jár (és ha így folytatja, nem csupán gólkirály, de simán MVP is lehet belőle), márpedig Bucks-játékos így még nem kezdett sohasem NBA-évadot. Az eddigi csúcs Kareem Abdul-Jabbar nevéhez fűződött, ő az 1970–71-es évadban 146 pontnál tartott négy meccs után. Ő a szezon végén bajnok is lett a Milwaukee-val, majd később még öt gyűrűt nyert a Los Angeles Lakersszel.
Antetokounmpo négy találkozó után 36,75-ös pontátlaggal vezeti a legeredményesebb játékosok listájá, legutóbb ennél jobb átlaggal 1986–87-ben lett valaki pontkirály az NBA-ben. Egy bizonyos Michael Jordan 37,09-dal.

(Sport TV)

A Sport1-en szerda hajnali 1:30-tól élőben közvetítjük a Boston Celtics-New York Knicks mérkőzést, amit magyar kommentárral a Sport1-en 15:45-től, a Sport2-n 23 órától lehet majd megtekinteni.