Már 2. a Veszprém az EHF-nél • SportTV

Már 2. a Veszprém az EHF-nél

2017. 10. 28. 20:17    
Olvasási idő: < 1 perc

Az EHF hivatalos oldalán közzétett BL-erősorrend (power ranking) alapján a Telekom Veszprém jelenleg a második, a MOL-Pick Szeged pedig a hetedik legacélosabb csapat a sorozatban.

A Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged is javított az EHF Bajnokok Ligája-erősorrendjében a szezon előtt elfoglalt pozíciójához képest. A Veszprém a nyitány előtt hetedik volt, most már a második, míg a Szeged a tizedik helyről hármat előrelépve a hetedik. Az élen a Veszprémhez hasonlóan négy győzelemmel és egy döntetlennel kezdő, címvédő Vardar Szkopje áll.
A B-csoportot vezető Veszprémről így írt az EHF oldala: „Figyelembe véve az elejére jutó nehéz sorsolást és a nagy nyári változásokat, Mártha Bence, a magyar tudósító meglepetésként értékelte a Veszprém második helyét. Ljubomir Vranjes munkája azonnal érződött a kereten, Aron Palmarsson távozása pedig nem gyakorolt hatást a csapat játékára. Sőt, ezzel ellentétben, Lékai Máté az eddig szerzett 35 góljával és a szeptemberi hónap játékosa címmel jól és méltóképpen vette át a helyét.”
A Szegedről szóló ítélet: „A rajton a Nantes-tól elszenvedett vereség nem volt valami inspiráló szegedi rajt, de a helyzet azóta változott, a csapat négymeccses veretlenségi sorozattal a Barcelonával holtversenyben a csoport harmadik helyén áll. Balogh Zolt vezeti a minden pozícióból veszélyes támadógépezetet, amelynek erejére jó példa, hogy a Vardar elleni 26-26-os döntetlen során tízen találtak a kapuba. A Rhein-Neckar Löwen és a Barcelona elleni teszt jobb képet ad arról, mire képesek Juan Carlos Pastor emberei, de tájékozódási pontnak remek a Vardar elleni döntetlen, amely megmutatta, a Szeged jobb napjain a legjobb csapatokkal is képes lépést tartani.”

(Sport TV)