Katalóniában küzd a királyi klub • SportTV

Katalóniában küzd a királyi klub

2017. 10. 29. 08:38    
Olvasási idő: 2 perc

Szokatlan napon és szokatlan időpontban – BL-hét előtti vasárnap 16:15-kor – lép pályára a Real Madrid. Ráadásul a politikai viharoktól tépett Katalóniában lép pályára a LaLiga címvédője…

GETAFE–REAL SOCIEDAD

Két középcsapat csap össze Madrid külső városrészében, a Getafe alulról, a Real Soci felülről „határolja” a táblázat közepét. A Getafe szeptember végén „edzőt váltatott” a Villarreallal egy 4–0-s diadallal, azóta viszont nem nyert meccst. A Soci remekül rajtolt, aztán volt egy hárommeccses vereségsorozata, de most újra felfelé menő ágban van.
A baszk együttes egyébként 20 góllal a 3. legtöbbet rúgta, 18-cal – holtversenyben – a harmadik legtöbbet kapta a ligában, s még tétmérkőzésen nem játszott 0–0-t az idényben, Reméljük, most sem fog…
(Örök mérleg: 18 mérkőzés.–7 Getafe-győz.–7 dönt.–4 Real Sociedad-győz./18–20-as gólkül.; Madridban: 9–5–2–2/11–10; a 2016–17. idényben: Madridban 1–1, San Sebastianban 2–1).

GIRONA–REAL MADRID

A bajnoki címvédő fehérek az abszolút újonc Gironához látogatnak. Idegenben eddig hibátlan a Real, amely négy meccséből négyet megnyert, és most is illene győznie, ha tartani akarja a lépést az éllovas Barcelonával. Az összecsapás előtt Zinedine Zidane, a Real Madrid francia vezetőedzője először arra a kérdésre válaszolt, hogy tudja-e, hogy a Real még sohasem játszott a Girona stadionjában: „Nem hiszem, hogy ez különösebben befolyásolna bármit is, bizonyos értelemben minden stadion egyforma, akár játszottál már benne, akár nem. Ugyanakkor nehézséget jelent, hogy idegenben lépünk pályára, és hogy az ellenfelünk nyilván mindent elkövet majd ellenünk a meccs során.”
Ezt követően Zidane kizárólag olyan kérdéseket kapott a sajtótájékoztató során, amelyek a katalán helyzettel kapcsolatosak: „Engem csak egy dolog érdekel, a vasárnapi találkozó. Tudom, hogy mások mást is bele akarnak erőltetni ebbe a meccsbe, hiszen Girona Katalóniában van, de minket ez nem érdekel. Számunkra ez egy ugyanolyan futballmeccs lesz mint a többi, vasárnap negyed ötkor kifutunk a pályára, és megpróbálunk nyerni ugyanúgy, mint bármelyik másik hétvégén. Kiko Casilla, a katalán születésű kapusunk is nyugodtan készül, csak a találkozóra összpontosít.”
(Örök mérleg: most játszanak először a LaLigában).

MÁLAGA–CELTA

A Málaga „most vagy soha” helyzetben van. Nem csupán a liga egyetlen nyeretlen csapata, hanem már hatpontnyi a hátránya a leggyengébb bennmaradó helyen álló Eibarral szemben. Azaz ha nem kezdi hármasával gyűjteni a pontokat, még az év vége előtt teljesn kilátástalan helyzetbe kerül. Ráadásul mostani vendége, a Celta több pontot (6) szerzett idegenben, mint hazai pályán, Vigóban (5). A mérkőzés egyetlen, igazi kérdése: ha most sem nyer a naposparti gárda, vajon meddig tart még a klubvezetés bizalma az ex-Real játékossztár, Michel iránt, vajon jövő héten is ő ül-e le a Rózsakertben a kispadra.
(Örök mérleg: 48 mérkőzés.–14 Málaga-győz.–15 dönt.–19 Celta-győz./51–64-es gólkül.; Málagában: 24–10–9–5/31–27; a 2016–17. idényben: Vigóban 1–3, Málagában 3–0).

LaLiga Santander, 10. forduló. Sport1 12:00 Getafe–Real Sociedad (kommentátor: Farkas Norbert); Sport1 16:15 Girona–Real Madrid (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Hegyi Iván); Sport1 20:45 FC Málaga–Celta Vigo (kommentátor: Farkas Norbert)